IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota Supra GRMN ще получи мотор от BMW M3

Прощалната серия на спортната кола ще излезе в тираж от 200 бройки

Японският производител Toyota ще пусне на пазара най-мощната версия на спортното купе Supra, която ще получи добавка GRMN към името си и ще бъде оборудвана с 6-цилиндров двигател от BMW M3/M4, съобщава изданието CarsWeb.


Toyota Supra


Според информациите, моторът с работен обем 3,0 литра и 6 цилиндъра ще развива 510 к.с., като ще работи в комбинация със 7-степенна роботизирана скоростна кутия DCT. Тягата ще се предава към задните колела, като това ще бъде най-мощната Supra в историята на модела.

Информацията за автомобила идва от ръководителя на проекта Supra – Тецуя Тада. Той признава, че в BMW нямат голямо желание да делят своите мотори с Toyota, но пък Supra GRMN ще се появи в ограничен тираж от 200 бройки и това няма да се отрази на продажбите на баварската компания и нейното Z4.

Излизането на Toyota Supra GRMN на пазара е планирано за 2023 г., като цената на този автомобил ще достигне 100 000 евро. Това ще бъде и прощалната серия на култовия модел, чието производство ще бъде прекратено през 2025 г., като разработката и пускането на негов приемник не се предвижда.

Снимка: Toyota

0 от 500