IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Suzuki предложи своя версия на Toyota RAV4

Продажбите на Across в Европа стартират през есента

Японският производител Suzuki представи нов кросоувър - Across, който всъщност представлява леко преработена на външен вид Toyota RAV4. Използвани са и елементи от друг модел на Toyota - „роднината“ Wildlander, който не се предлага в Европа.


Suzuki Across


Новият кросоувър е поучил предна част с оригинални фарове и елементи по каросерията, като от Suzuki са променили единствено формата на решетката на радиатора, като резултатът е, че RAV4 и Across лесно може да бъдат различени на пътя.

Оформлението на задната част и на интериора на модела са идентични с тези на RAV4, като разликите се състоят само в емблемите, като и в някои дребни елементи в салона. Любопитното е, че засега Across ще се предлага само в една версия – зареждащ се хибрид, която при RAV4 е разположена на върха на гамата.


Suzuki Across


Технически моделът на Suzuki повтаря този на Toyota. Атмосферният 2,5-литров двигател работи по икономичния цикъл на Аткинсън, като развива 177 к.с. и 219 Нм. Той получава помощ от електромотор със 182 к.с. и 270 Нм и литиево-йонна батерия с капацитет 18,1 кВт/ч. Само на ток Across изминава до 75 км по цикъла WLTP, което е с 20 км по-малко от хибридния RAV4 (95 км).

Производството на новия кросоувър на Suzuki стартира в предприятието в Япония, в което се сглобява и RAV4. В Европа продажбите на Across ще започнат през есента, като цената на модела все още не е обявена.


Suzuki Across

Снимки: Suzuki

0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    бобо ( преди 3 години )
    Тез Тойоти на тези цени си е пълна трагедия! Вътре евтино, отвън много противоречиво....За надежднност не коментирам. Все пак не съм видял много от тях на по 200000-300000км за 2-3 години за да си прави човек изводи....70-80000лв за такъв урунгелски джип, си е само за моазохисти
  • #5
    0 rate up comment 2 rate down comment
    356 ( преди 3 години )
    Странно. Само да не се окаже и това фейк новина. Подозирам, че тук нещо не е така. Но ако ако все пак е така, за мен едно подобрено ново Jimny с 5 врати, повече шумоизолация, простор и нютон-метри и щеше да им свърши повече работа отколкото, бледа сянка на азиатският тигър RAV4.
  • #4
    4 rate up comment 0 rate down comment
    До #4 ( преди 3 години )
    306 к.с., не 182...
  • #3
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Като знам Kona electric със 136 коня как си пържи опашката, това със 182 ще е бегачка!
  • #2
    3 rate up comment 14 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Ужас. Сузуки е марка, която предлага прости и здрави модели на учудващо ниски цени. РАВ4 не е нито здрав, нито евтин.
  • #1
    6 rate up comment 3 rate down comment
    sam ( преди 3 години )
    току що се отказах да си купувам рав... :(