IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Suzuki ще предложи Jimny с 5 врати

Новата версия ще излезе първо на пазара в Индия

Компанията Suzuki подготвя версия на компактния си всъдеход Jimny с 5 врати, която ще се произвежда и продава на индийския пазар, съобщава Autocar India. Автомобилът ще получи увеличено разстояние между двете оси, две допълнителни врати и голям багажник.

Стандартното Jimny има дължина от 3480 мм, а междуосието е 2250 мм. Багажникът побира 85 литра. Вариантът с 5 врати ще е по-голям, по-комфортен и съответно по-тежък, която съответно ще се огрази върху теглото на автомобила. Новата версия ще се предлага с 1,5-литров бензинов мотор със 105 к.с., като тя ще е единствената на пазара в Индия.


Suzuki Jimny


Любопитното е, че в местния завод на Maruti Suzuki през юни 2020 г. ще стартира производството на версията на Jimny с 3 врати. Сглобените автомобили обаче ще бъдат предназначени само за износ, докато в Индия ще се продава само вариант с 5 врати. Негови основни конкуренти на пазара ще бъдат бюджетните всъдеходи Force Gurkha и Mahindra Thar.

Очакванията са, че производството на версията с 5 врати ще стартира най-рано през 2022 г., но не е изключено плановете на компанията да претърпят промени.

Снимки: Autocar India

0 от 500
  • #10
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Единствената причина за чакането в Европа са новите еко-стандарти, които правят нерентабилна продажбата му, и след като имат достатъчно търсене в държави с нормални политици , не се занимават с ?-жендърските норми.В Индия със сигурност ще е доста по-евтинко, защото ще спестят и от задължителните в европа системи за сигурност
  • #9
    1 rate up comment 1 rate down comment
    сепуко харакири ( преди 3 години )
    Пъпчивите пюбъри не могат да пишат на български,а междудругото тоя невероятен жип се произвежда във вискотехнлогичните самурайски фабрики в Пакистан.
  • #8
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Колега Нev, сепукото си е направил отдавна мозъчно харакири (лоботомията, която в детството ми е направена не я броя). Ментално обременен е завалията и не му обръщай внимание. Единственото внимание, което получава е в този форум. То е виртуално, а той си мисли за ана-л-но! Неспасяем случай джен-дър последно ниво...
  • #7
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Нev ( преди 3 години )
    До #6 сепуко харакири- Ти си най-вероятно поредния пъпчив пубер решил да придаде под формата на коментар липсата на нормална мозъчна дейност и липсата на какъвто и да е било мисловен процес! Пич, то по неравен, офф-роуд терен със 250 км/ч ли ще караш, че ти трябват много "коне"? Това е автомобил с такова предназначение, а не да се състезаваш на Нюрборинг с него и 100 к.с на тегло от малко над 1 тон, със бързи и бавни скорости е напълно достатъчно, имайки предви и цената в това число!
  • #6
    0 rate up comment 13 rate down comment
    сепуко харакири ( преди 3 години )
    Ха, ха , сиромашки гелендваген, мъка, 105 коня и едно магаре зад геврека
  • #5
    6 rate up comment 0 rate down comment
    до: Nev ( преди 3 години )
    Не повече от 1 година, а повече от 3 години е! Един от дилърите ми е познат и винаги ми прави големи отстъпки, когато купувам от него и той ми го сподели. Каза ми, че ако някой ми каже, че ще достави колата за по-малко от 3 г., значи лъже! Да, много лъжат и обещават да се вържеш, но после ще започне увъртането и отлагането. Моят дилър няма сметка да ме лъже. Имаме си доверие. Можеше да ме преметне и да ми продаде с обещание за 1 г. едно Jimny, но като излезе лъжата, няма повече да съм му клиент.
  • #4
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Nev ( преди 3 години )
    Много е добро Джимни-то! С малко модификации може да стане сериозен офф-роудър, не че и заводското не е такова! Голям недостатък е обаче дългото време за доставка, повече от година!
  • #3
    9 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Страхотна машина! По ски глокортите из Алпите се карат предимно такива Сузукита. Слагат им гребла отпред и контейнери за опесъчавате отзад и с тях почистват улиците и тротоарите. Интересно е, че все още се движат и модели от по-предното поколение, което значи, че са на над 20 г. А още по-интересното е, че явно доста добре са защитени срещу корозия, защото в Австрия пръскат с най-силните препарати, а Jimny са здрави и без ръжда. Явно са си взели поука от Самурай, който ръждясваше лесно.
  • #2
    1 rate up comment 15 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Не, това недуразумение ще излезе само в Индия. Никой няма да го внесе в цивилизования свят.
  • #1
    12 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Джимнито е страхотно, но ако на всички пазари предложат вариант с 5 врати съм сигурен, че продажбите им ще скочат още повече. Между другото всички Джимнита са изкупени за период 3 г. напред. Преди да започне кризата ходих до Сузуки и там ме увериха, че преди 36 месеца, ако поръчам в момента няма могат да ми доставят колата, защото всичко е разпродадено на зелено. Сега с тази криза, може и повече да се е вдигнал периода за доставка. Жалко! Наистина жалко, а мислех да си поръчам, но толкова време