IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Главният автомобил на Америка смени поколенията

Новият Ford F-150 ще се предлага с избор от 6 двигателя и ще може да дава ток

Ford F-150 се появи на бял свят преди 43 години. Предишното, 13-о поколение на пикапа се превърна в революция, тъй като в неговата конструкция се използваше предимно алуминий. След 6 години на пазара и един фейслифт през 2017-а компанията Ford представи новата генерация на най-популярния автомобил в Северна Америка.


Ford F-150


Този път революция няма, тъй като пикапът запазва стоманената си рама и конфигурация на окачването. Във външния вид промените също не са сериозни, като сходството с предишното поколение умишлено е запазено. От Ford твърдят, че всички панели от каросерията са нови, като благодарение на освежения дизайн това е най-аеродинамичният пикап в историята на модела.

Новият Ford F-150 ще се предлага в три типа на кабината, като всеки ще е с два варианта на разстояние между вете оси. Нивата на оборудване са 6, толкова са и двигателите, докато скоростната е без алтернатива – 10-степенна автоматична SelectShift. Пикапът ще бъде достъпен с 11 варианта на предната решетка и голям избор от джанти – от 17- до 22-цолови. Светодиодните светлини обаче не влизат в базовото оборудване.


Ford F-150


То остава и без 12-инчов централен монитор, който е ключов за новостите в салона заедно с мултимедийната система. Базовият вариант получава 8-инчов екран и аналогови прибори, а като опция за някои версии ще се предлага и виртуален приборен панел със същия този 12-инчов дисплей.

За салона на пикапа са анонсирани още любопитни опции. Например, седалките Max Recline може да се завъртат на почти 180 градуса, а системата Interior Work Surface осигурява място за комфортно хранене, подписване на документи или поставяне на 15-инчов ноутбук. Ford F-150 може да бъде оборудван и със системата Pro Power Onboard, която позволява захранването от електрическата система на пикапа на различни устройства – от хладилник до тежки инструменти за строителството. С бензинов мотор генераторът осигурява 2 киловата, а с новия агрегат – до 7,2 киловата.


Ford F-150


Със смяната на поколенията Ford F-150 официално става „умерен“ хибрид. При него 3,5-литровият турбо V6 двигател получава стартер-генератор, осигуряващ допълнителни 47 к.с. Батерията е с 1,5 кВт/ч, като тази версия получава и собствен вариант на 10-степенния автоматик. Пробегът само на ток не се разкрива, но от компанията твърдят, че напълно заредена хибридната версия ще изминава над 1100 к, като ще тегли товар до 5,4 тона.

В списъка с двигатели с вътрешно горене влизат добре познати агрегати: 6-цилиндров атмосферен с обем 3,3 литра, турбо V6 с 2,7 и 3,5 литра, 5,0-литров атмосферен V8 и 3,0-литров дизел с 6 цилиндъра. Мощността на двигателите не се съобщава, но се твърди, че те ще са по-мощни и по-икономични. Освен това, Ford готви и изцяло електрическа версия на модела.

Още снимки на модела . вижте в галерията:

Сред новостите за F-150 е включена и система за обновяване на бордовия софтуер от разстояние (за първи път в сегмента), голям брой онлайн-сервизи, достъпът до които стартира SYNC 4, акустична система от Bang & Olufsen и 10 нови асистента на шофьора. Те са час от комплекса Co-Pilot360, като сред тях е функция, при която в определени условия пикапът може да се придвижва без помощта на водача.

Снимки: Ford

0 от 500