IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford възражда легендарен Mustang

Версията Mach1 ще получи V8 двигател с 500 коня

Историята Ford Mustang Mach 1 започва през 1968 г., когато американската компания представя „напомпана“ версия на оригиналния модел. Първото поколение на Mach1 получава различно окачване и двигатели V8 с обем от 5,8 до 7,0 литра, развиващи от 253 до 340 к.с. Те са комбинирани с 3-степенен автомат или с механични скоростни кутии с 3 или 4 предавки. Моделът дори претърпява фейслифт, но през 1978 г. производството му е спряно.


Ford Mustang Mach 1


Версията Mach1 се завръща през 2003 г., като е оборудвана с 4,6-литров V8, развиващ 305 к.с. и 434 Нм, като този път скоростните кутии са 4-степенна автоматична и 5-степенна механична. А сега компанията готви ново възраждане на Mustang Mach 1 и дори публикува няколко снимки на покрит с камуфлаж автомобил, който се тества усилено.

Ако се съди по снимките, новият Mach1 ще получи агресивна предна броня с два кръгли елемента на решетката на радиатора, които препращат към първата версия на модела от 1968 г. Отзад е оставен масивен спойлер и сдвоени тръби на изпускателнана система. Снимани са и червените спирачни апарати Brembo, скрити зад 19-цолови джанти.


Ford Mustang Mach 1


Засега от Ford не разкриват подробности за автомобила. Известно е, че той ще получи 5,0-литров V8 с мощност от около 500 к.с. Тази модификация ще е сравнима с версията Mustang Bullitt, чийто V8 развива 480 к.с. Но пък няма да е неин конкурент, тъй като е предназначена само за каране писта.

Предполага се, че Ford Mustang Mach 1 ще запълни нишата в семейството, като ще се вмести между Mustang GT Performance Pack 2 и модификацията Shelby GT350. Премиерата на автомобила ще се състои до края на годината.

Ford Mustang Mach 1

Снимки: Ford

0 от 500
  • #2
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Малко супер спортни автомобили са с 4х4, а и "големите" трябва да се борят с него, защото е най-продавания спортен автомобил. :)
  • #1
    3 rate up comment 11 rate down comment
    Хамериканцето... ( преди 3 години )
    когато открият топлата вода - 4Х4 със спортен автоматик на едно място, тогава да се пънат с големите!