IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колко сигурни са 10 от най-скъпите коли на света?

Видео показва краш-тестове на машините от различни класове

В YouTube-канала на популярния на територията на Азия блогър India Sonic се появи видео, в което са показани краш-тестове на 10 от най-скъпите автомобили на света в различни класове. Основната цел на блогъра е да покаже, действително ли популярните коли от премиум-сегмента разполагат с ниво на защита, с което да защитят своя шофьор при катастрофа.


краш-тест


За да провери показателите на автомобили максимално точно, авторът на видеото и екипът му са заснели серия от челни и фронтални удари по машините с висока скорост. Самият India Sonic отбелязва, че се е наслаждавал на зрелището с удоволствие. Това споделят и повечето му последователи в YouTube.

По време на изпитанията са проверени и съответно повредени култови машини като Dodge Challenger, Chevrolet Camaro и Ford Mustang, а а също така Tesla Model S, Mercedes-Benz SLS AMG. Има и уникални коли на Pagani, Lamborghini и Koenigsegg.



Благодарение на забавените кадри може да се види, как точно сработва системата за защита на всеки от автомобилите. Нито един от спортните модели не получава оценка, която е по-ниска от 3 от общо 5 възможни звезди.

Снимки и видео: YouTube

0 от 500
  • #2
    4 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    авторът на видеото и екипът му са заснели серия от челни и фронтални удари.Баш те са ги заснели. Цветния азиатски блогър работи към IIHS. Мечтииии....
  • #1
    7 rate up comment 2 rate down comment
    wow ( преди 3 години )
    влязох в туб-а , само за да му зашлевя един минус на този. Пуснал едно видео и голяма новина и "дай да жъна центове".Като цяло от "Волво " ви го казаха , че всички автомобили над определена скорост са ковчег на колела.