IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mazda CX-30 е най-безопасният автомобил в историята

Японският кросоувър постави рекорд на тестовете на Euro NCAP

Mazda CX-30 е най-безопасният автомобил в историята

Новият кросоувър на Mazda - CX-30, постигна най-висок резултат на тестовете на Euro NCAP. За първи път в историята на организацията автомобил успя да се доближи до идеалното представяне в категория "безопасност на възрастните пасажери". Съответно, това го направи и най-безопасният модел, тестван някога от Euro NCAP.

В крайна сметка, CX-30 заслужи 5 звезди от 5 възможни, като при краш-теста, имитиращ фронтален удар, кросоувърът получи 37,6 точки (99% от максимално възможния резултат). Преди това най-близо до идеалното представяне в това изпитания бяха Volvo XC90 и XC60, заработили съответно 37 (97%) и 37,2 (98%).

Освен рекорд в тази категория моделът на Mazda получи 86% за защита на децата, 80% за безопасност на пешеходците и 77% за работата на системите, помагащи на шофьора.

Заедно с Mazda CX-30 на тестовете се явиха още 3 нови модела. Кросоувърът Mercedes-Benz GLB и всъдеходът Ford Explorer заработиха също 5 звезди, въпреки че показаха някои недостатъци (най-вече при автомобила на Ford). Те бяха в повече и при новия Opel Corsa, който заработи само 4 звезди.

Снимка и видео: Euro NCAP

0 от 500
  • #8
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Хари ( преди 3 години )
    ХахахахаВолво винаги е било и ще бъде.Платените тестове се различават от действителността.
  • #7
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    45000 са много?Не била премиум?Ами вземете си премиум немски кош със същия размер за 65000,като не ви харесва.Или,като искате по-евтино си вземете едно Дъстърче за 35хиляди,което има едно радио и климатик вътре,0 сигурност и дизайн на задните ми части.
  • #6
    1 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    много е убаф СХ-30, *** не мой за 45000 да се продава толкова малка кола с малък към нищожен багажник.. не е премиум доколкото си спомням. Не е оправдано.
  • #5
    10 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Браво на Мазда! Респект! Малка фирма, но правеща страхотни автомобили и на всичкото отгоре и безопасни. VAGонетката пак налази и да ни обясни как е имал Мазда, как познат или роднина, която е ръждясала, ламарини, като вестник има, харчела е много и се е чупила непрекъснато. Всеки път едни исъщи простотии дрънка и няма спиране с лъжите. Толкова злоба от този панелен плъх блика, че няма накъде повече. Все едно, като плюе по добрите автомобили, неговият Гоуф нов внос ще стане чисто нов.
  • #4
    1 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    До # 5 Колко искаш да видиш като излезе преди месец ?До #2 Да, наистина точно тоя и само тоя двигател трябва да се избягва. Иначе бензинов Skyactive е супер.
  • #3
    3 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    до #3 - може да е скъпо, но за сметка на това няма никакъв багажник... да, хит ще е..
  • #2
    3 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    СХ-30 се очертава като тотален хит на пазара. Единственият недостатък е цената - започва от 45 000 лв. и стига до 65 000, което за компактен кросоувър си е доста киселко.
  • #1
    25 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Браво на Мазда! Респект! Малка фирма, но правеща страхотни автомобили и на всичкото отгоре и безопасни.