IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model 3 получи максимума за безопасност

Електромобилът заработи оценка Top Safety Pick+ на краш-тестовете (ВИДЕО)

Tesla Model 3 получи максимума за безопасност

Американският застрахователен институт за безопасност на пътя (IIHS) публикува резултатите от последните краш-тестове, които проведе. Според тях, Tesla Model 3 за първи път получава максимална оценка във всички изпитания и става втория електромобил в историята (след Audi e-tron), попаднал сред лидери на класацията Top Safety Pick+.

Моделът все пак има недостатъци - според доклада на IIHS, по време на най-сложния тест, който имитира челен удар, е открит "умерен риск от травма" на лявото коляно на водача. С другите изпитания Tesla Model 3 се справя отлично, докато резултатите на по-скъпия Model S не са толкова впечатляващи. Що се касае до третия модел на Tesla - Model X, той още не оценяван от експертите на IIHS.

През тази година наградата Top Safety Pick+ заслужиха още Kia Soul, Subaru Crosstrek (XV), Toyota Camry, BMW 3 серии, Kia Stinger, Genesis G70, Mazda CX-5, Hyundai Santa Fe, BMW X5 и пикапът Ram 1500 Crew Cab.

През август тази година Tesla влезе в конфилкт с Националната администрация за безопасност на движението на САЩ  (NHTSA) заради рекламата на Model 3. Тогава електромобилът получи 5 звезди от 5 възможни на краш-тестове и от компанията побързаха да го обявят за "най-безопасния автомобил сред всички транспортни средства, тествани от NHTSA". Експертите на администрацията не се съгласиха с това определение, като обявиха, че те не разделят показателите за безопасност извън 5-звездния рейтинг".

Снимка и видео: IIHS

0 от 500
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До 1ви ( преди 4 години )
    Чакането е макс 2-3 месеца за Европа то го пише и на сайта им където обикновено посочват следващия или по-следващия месец като започне завода в Китай до края на годината чакането ще е по-малко
  • #7
    4 rate up comment 0 rate down comment
    до долния ( преди 4 години )
    а тебе колко те блъскаха по главата че сега така не те слуша
  • #6
    0 rate up comment 5 rate down comment
    от сидни австралия ( преди 4 години )
    колко пъти я блъскахте докато постигнете точното плъзгане за омекотяване на удара?
  • #5
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Не съм в БГ и сервизните центрове не са ми проблем. На няколко км.живея от шоурума на Тесла. Ходил съм гледал съм ги, правил съм тест драйв с всичките модели и мога само да кажа, че колите си струват. Простотиите, които чета тук, че сглобките били некачествени, а материалите са ефтини са просто фантазия на някой болен мозък, който освен на картинка не е виждал Тесла. Нирото го гледах. С голямата батерия е на цената на Теслата,което е прекалено и е ограничено до 160 км/ч. Смешно е!
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Хмм ( преди 4 години )
    Зое излезе с 50 кв батерия тази година, и си с нов 150 кс двигател, а Хюндай Кона е много стабилна опция, както и Киа е Ниро. А ако изчакаш 1 година и сервизните центрове се доближат до нас Тесла модел Y ще бъде твоята оферта макар и с 10% по скъпа от модел 3
  • #3
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Прав си, но Лийфа просто ми допада и се е доказал, като надежден и безпроблемен. Зое не ми е оферта, защото не търся чисто градска електричка, а такава с която да бръмча и извън града. Хюндай Йоник ми допада доста, но много малка батерия и пробег има. Както и да е имам време да мисля и да избирам, но не виждам конКуренция на Теслата. Просто всички и отстъпват и ако трябва да вземам нещо друго ще е компромис. За Опел, пежо и Фолксваген даже няма и да помисля да ги гледам. Тези марки са 0 за мен.
  • #2
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Хмм ( преди 4 години )
    Истинските ти алтернативи на теслата за тези пари не са нисан лийф който е най лошата откъм батерия опция, много по добри предложения ще намериш от Киа и Хюндай, а също така по евтино и по малко от Рено Зое. А от догодина и голфоподобния фолксваген и по едно предложение от опел и пежо . Лийф е единствения в тази група без никакво охлаждане на батерията а като изключим Зое всичко друго има термален мениджмънт с антифриз и термопомпа. Но в класа на Тесла модел 3 реално няма нито един конглокент.
  • #1
    8 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Добри са Теслите и догодина ще поръчам точно този модел 3. Само не ми е ясно колко ще чакам за доставката. Сега се чака доста, защото има много поръчки. Надявам се догодина да се насити пазара и чакането да не е повече от 6 м в противен случай ще трябва друго да избирам. Като опция ми е Нисан Лийф, но като цена с голямата батерия не ме кефи, Цената му е,като на Теслата,а характеристиките доста по-слаби. Просто на тази цена с тези характеристики Модел 3 е доста добра оферта.Впечатлен съм от Тесла