IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla се насочи към нов бизнес

Компанията вече предлага и евтини застраховки на клиентите си

Tesla се насочи към нов бизнес

Американският производител на електромобили Tesla обяви, че навлиза и на пазара на застрахователите, като предлага на клиентите си нов проект под името Tesla Insurance.

Услугата е разработена специално за собствениците на автомобили на марката, като ще им позволи да спестят до 30% в сравнение със стандартните полици, които сега плащат. Към момента, застраховката на Tesla се предлага в Калифорния, но до края на годината ще се появи и в други щати.

От компанията посочват, че полицата Tesla Insurance се издава само за минута, като собственикът на електромобила трябва да посети специално създадена страница в интернет. Тези клиенти, които са си поръчали коли на марката, но още не са ги получили, също могат да се запознат с цените на застраховката, като въведат изпратения им от компанията VIN-код. Колко обаче струва новата услуга, засега не се съобщава.

Model 3

Компанията на Илон Мъск се похвали и с още нещо - първите патрулни Model 3 са предадени на полицията в град Бегърсвил, щата Индиана. Те заменят използвани досега от органите на реда бензинови Dodge Charge. Според шефа на местната полиция - Тод Бъртрам, колите на Tesla са по-скъпи от тези на Dodge, но икономията от бензин и обслужване ще спестят средства. Той беше категоричен, че като динамика, управляемост и пробег Model 3 напълно отговаря на изискванията на органите на реда.

Снимки: Tesla

 

 

0 от 500
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    345678 ( преди 4 години )
    Разни други автопроизводители не е като да не се наиграха с финансовите си поделения, напр. ГМ. Тези дни излезе информация, че и при Дженерал Електрик точно звеното за финансови операции се е овапцало (за пореден път). В общи линии, такива дъщерни компании обикновено се използват за "креативно" счетоводство, така че аз лично бих бил доста мнителен към една такава новина (ако бях инвеститор в Тесла).