IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Geely представи 7-местен кросоувър за 13 000 евро

HaoYue от собствениците на Volvo ще дойде и в Европа догодина, но цената едва ли ще е същата

В Китай се проведе онлайн представянето на най-новия модел на Geely - HaoYue. Това  е най-големият кросоувър на марката, която притежава и шведската Volvo. По отношение на размерите автомобилът е сравним с Toyota Highlander, а основните му конкуренти на местния пазар ще са Chery Tiggo 8 и GAC GS8. Цените на модела варират от 13 000 до 17 500 евро. Очаква се следващата година моделът да се появи и на други пазари, включително в Европа.


Geely HaoYue


Дължината, ширината и височината на HaoYue са съответно 4835, 1900 и 1780 милиметра, междуосието е 2815 милиметра, а клирънсът - 190 милиметра. По този начин той е с 31 сантиметра по-дълъг от Geely Atlas и с 55 милиметра по-къс от Toyota Highlander. По време на представянето беше обявено, че на китайския пазар моделът ще дебютира с 1.8TD турбо двигател с мощност 184 конски сили, който работи в тандем със 7-степенна роботизирана скоростна кутия с двоен съединител.

HaoYue се предлага в пет- или седемместна версия, а по желание на клиента може да се поръчат отделни седалки за втория ред. Седалките се сгъват в равен под, а обемът на багажника е 2360 литра. Всъдеходът е оборудван с автопилот от второ ниво: той е в състояние самостоятелно да поддържа дистанция и да завива със скорост до 150 км/ч, както и да спира напълно. За автономния режим на шофирането отговарят 24 датчика и 17 спомагателни системи.

Още снимки на модела - в галерията:

HaoYue има сертифицирана високоефективна система за пречистване на въздуха CN95. Тя филтрира до 99% от частиците PM 2,5 и 98% от капчиците, по-големи от 0,74 микрона, които могат да съдържат вируси и други нездравословни елементи. Благодарение на тризоналния климатик интериорът на автомобила може да бъде напълно дезинфекциран само за три минути.

Списъкът с оборудване на модела включва също така LED оптика (в топ изпълнението тя е матрична), система за автоматично паркиране, панорамен покрив, 360-градусови камери, цифров приборен панел с диагонал на екрана 12,3 инча и мултимедийна система със същия размер на дисплея.

Снимки: Geely


 

0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 1 rate down comment
    CARRUIZMAT2 ( преди 1 година )
    Остава да изчакаме Pro Max версията на 256 Gb full HD... на китайския ТОЯГА :)))
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Не прочетох нищо за пробега, цената ще я коментираме като я разберем.Тази измислица с "супер филтрите" я наложи "Тесла" , където всичко е супер.Иначе ако може да се вярва на опаковката всеки филтър от 20-30? филтрира въздуха на 99%, зароди активния въглен и антибактериалното покритие- тези от 5кинта от битака не стават.