IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

30 000 поръчки за SUV със защита от коронавирус

В Китай стартираха продажбите на Geely Icon

30 000 поръчки за SUV със защита от коронавирус

Само за едно денонощие китайският производител Geely получи 30 000 поръчки за кросоувъра си Icon, чиито продажби в страната стартираха. Интересното е, че автомобилът досега не е показван наживо, а само на снимки, но въпреки това, той е на път да се превърне в най-популярния модел на марката.

Компактният SUV е разработен с участието на петте глобални дизайнерски центъра на Geely. Екстериорът е дело на калифорнийското студио на марката, а интериорът - на това в Барселона. Последната дума обаче са има специалистите от студиото на Geely в Шанхай, които са направили някои промени.


Geely Icon

Огромният интерес към модела обаче не е предизвикан заради дизайна или техническите му характеристики, а заради новата интелигентна система за почистване на въздуха (IAPS), с която е оборудван Geely Icon. Тя работи с климатика, като изолира и отстранява вредните елементи от въздуха в салона, включително бактерии и вируси. А това е особено важно за Китай, където избухна епидемията от коронавирус продължава да се разраства и да взима жертви. 

Освен това, Geely Icon разполага с интелигентни системи за помощ на водача от второ ниво, а също така с 12 ултразвукови радари, още един радар, работещ в милиметровия диапазон и с 5 високочестотни камери. В оборудването на кросоувъра влизат адаптивен круиз-контрол, система за поддържане на лентата на движение, система за аварийно спиране с разпознаване на пешеходци и др.

Geely Icon

Под капака на модела е поставен 1,5-литров четирицилиндров бензинов турбодвигател, който е част от 48-волтова "мека" хибридна система, работеща със 7-степенна автоматична скоростна кутия с два съединителя. Мощността на мотора е 177 к.с. и 255 Нм, а стартер-генераторът дава допълнителни 13,6 к.с. и 45 Нм. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 7,9 секунди, а смесеният разход на гориво е 5,7 л/100 км.

Цените на Geely Icon в Китай са между 115 800 и 128 800 юана, което означа между 15 200 и 16 850 евро.

Снимки: Geely

 

0 от 500