fallback

Tesla Model 3 изпревари Porsche Taycan в състезание

Американският електромобил се оказа по-бърз при надпревара на 500 км

В околностите на литовския град Друкскининкай беше проведено състезание между електромобили за най-бързо преминаве на зададена  дистанция, съобщава местното издание Delfi. Участниците е трябвало сами да изберат оптималната стратегия, като тези, които са се движили по-бързо, са губили време за зареждане, докато каралите по-бавно са изоставали по трасето.

Надпреварата е проведена в два класа. Електромобилите с капацитет над 50 кВт/ч попадат в клас А, като е трябвало да преодолеят разстояние от 500 км. В клас В участват коли на ток с батерии с капацитет под 50 кВт/ч, като при тя дистанцията е намалена на 300 км.

Изненадващо за мнозина в клас А печели екипаж на Tesla Model 3, най-вероятно във версията Long Range, с батерия с капацитет 75 кВт/ч. Със спирането за зареждане електромобилът изминава 500 км за 5 часа и 46,7 минути. На второ място остава Porsche Taycan Turbo S с батерия с 83,7 кВт/ч, чието изоставане е 1 минута и 14 секунди.

Германският модел винаги се е хвалил, че превъзхожда конкурентите със скоростта на зареждане, но явно по-голямото тегло и по-голямата мощност на електромобила са станали причина за по-големия разход на енергия. И съответно по-големия брой зареждания при Taycan.

В клас B убедителен победител е екипажът на Peugeot e-208, който изминава 300 км за 3 часа и 59,6 минути. Втори, на 4 минути, е Hyundai Ioniq Electric. Отделен приз получи екипажът на Volkswagen e-UP, постигнал най-нисък разход на енергия – 8,9 кВт/ч на 100 км.

Снимка: Motor1

fallback
  • #19
    Бачо Киро ( преди 3 години )
    #19, стига с тея глупости за имагинерните ви спортни автомобили от Тесла... Ще, ще, ще... Явно ББ ги прави тея роудстъри, винаги са в бъдеще неопределено... И се събудете малко... Кола с 10000нм на колелата, демек Додж Демон има над 16000нм на колелата при същото замерване, щяла да дигне 100 за 1 секунда и над 400кмч с нормални гуми
  • #18
    Бачо Киро ( преди 3 години )
    Показателите на Порше били по-лоши от на Тесла? Кои са тези показатели? Това, че преди дни Модел Ес с последните ъпдейти, рейвън, мейвън и тн ПАК и окончателно загуби от Тайкан Турбо Ес на драг? Демек в единственото нещо, с което се пъчехте, а бензиновия Турбо Ес спуква и теслите, и тайканите... За 7 секунди разлика между Модел Ес и Тайкан Турбо (без Ес) и то на 2.4км пистата Голдънпорт въобще няма да споменавам, че то е трагично.... Естествено, сега ще поквичите, че имат 30000 паунда разлика...
  • #17
    Haahahha ( преди 3 години )
    Поршето е нищо в ел. света бро.....погледни колко модела има Порше на ток и ще разбереш......На всичко отгоре като излезне спортния модел на Тесла с кой модел на Порше ще го сравняваш или мислиш че те ще направят ракета...ама май се разбра и ракетите кой ги прави най добре!
  • #16
    анонимен ( преди 3 години )
    Porsche Taycan Turbo S (309 км според EPA , тегло 2.4 тона) Tesla model 3 Long range ( 518 км според EPA 1.9 тона) разлика 1 минута и 14 секунди . Доста зле за Теслата....Поршето надминава очакванията. Hint: Porsche Taycan 4S има най - голям пробек ,а Turbo S , които е в теста най - малък . (т.е. ако беше 4S , Поршето бие "suprice"...
  • #15
    1 ( преди 3 години )
    до 16Порше > от Тесла на возияПорше > Тесла на поведение на пътяПорше > от Тесла на РЕАЛНИ условия за спортно каране (всички си спомняме колата "рекордьор" на Тесла на Шлайфето, със специална подготовка и за две обиколки)Какво има Тесла > по-добра батерия и "телевизор". Нещо си се объркал за сравнението.
  • #14
    край ( преди 3 години )
    До 14. да сравняваш тесла с легендата порше е като да сравнявай айфон с легендата нокия.това дето дядо ти ти разправяше че колите са "мерцедес и останалите" остана в 20ти. век.
  • #13
    hahaha ( преди 3 години )
    Ми да ти кажа сред ел. колите аз Порше много не съм ги чувал . Пък и показателите са им по-лоши от на големите семейни Тесли....незнам кажи ти може да знаеш повече за таа ел. легенда:))))
  • #12
    Абе ( преди 3 години )
    Да сравняваш легендата Porsche с еднодневката Tesla, е все едно да сравняваш расов кон с проскубана кокошка. Такова сравнение е нелепо и може да се роди само в главата на някой Гаврош или в сънищата на Мъск!
  • #11
    хахаха ( преди 3 години )
    Който си мисли че сред ел.колите швабите са фактор, явно не следи последните години какво се случва! Първи са Тесла после корейци и китайци и след това японци и немци....Всички фабрики за батерии са в Китай и Корея само телсите са със собствена
  • #10
    До 10 ( преди 3 години )
    Ей го и другото злобно и надменно надрусано простаче онова сравнение е със скорост 120км/ч и все пак Тесла мина малко повече това далеч не значи че в града Тесла няма да мине много повече където 2рата скорост(за която браво на Порше) и по-малката челна площ нямат значение иначе е ясно че Порше е по-добрата кола като цяло но е и в друга ценова категория
fallback
Последни