IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето го и най-злото Audi RS Q8 в света

Маниаците от Lumma добавиха цели 103 коня на и без това мощния SUV

Търсенето на мощни кросоувъри постоянно расте и за да поддържат лидерство в този сегмент, производителите увеличават броя на конските сили в новите си модели. Audi също следва тази тенденция, например с RS версията на Q8. Германското тунинг ателие Lumma обаче пресметна, че показателите на модела са скромни и от двигателя му може да се извади повече мощност.


Audi RS Q8 от Lumma


Специалистите на студиото увеличиха мощността и въртящия момент на 4,0-литровия V8 до 694 к.с. и 910 Нм, което е със 103 к.с. и 110 Нм повече от заводската версия. Тези цифри бяха постигнати чрез инсталирането на спортна изпускателна система Lumma с четири ауспуха.

Тунерите обаче не се ограничиха само с увеличаване мощността на двигателя, а разработиха и специален аеродинамичен въглероден пакет за кросоувъра. Той се състои от удължени колесни арки, дифузьор, спойлер на покрива, декоративни панели на вратите и задните светлини и др. В салона на RS Q8 специалистите от студиото инсталираха педали, изработени от анодизиран алуминий, поставиха стелки с логото на Lumma и декорираха интериора с висококачествена кожа.

Още снимки - в галерията:

Стойността на целия пакет от подобрения на Lumma за Audi RS Q8 е 38 хиляди евро. Това е доста голяма сума, особено когато се има предвид, че базовата цена на заводския автомобил е 100 хиляди евро.

Снимки: Motor

0 от 500
  • #1
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Красимир ( преди 3 години )
    На това ауди му завиват и задните колела 100% съм сигурен, което го прави изключително стабилно, а и на повечето тестове за маневриране, куатрото бие другите с по- малко отклонение от колчетата при рязко заобикаляне. Системите за стабилност са още по-добри от старите коли.Аз имам а4 и когато се включи esp става за части от секундата и те връща на пътя, т.е. не се въртиш и не си виждаш, като на филм задния номер. Естествено че не карам не със 200км. в час, тогава никоя система няма да ти помогн ...