IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan готви революционна система 4х4

Технологията e-4ORCE ще дебютира на хечбека Leaf (ВИДЕО)

Nissan готви революционна система 4х4

Компанията Nissan тества първата електрическа система за задвижване на четирите колела, която носи името e-4ORCE. Производителят описва задвижването като „революционна технология“, която осигурява мигновен въртящ момент на всяко колела и баласирана предсказуема мощност във всяка ситуация. Отбелязва се, че системата е на финален стадий от разработката.


Nissan e-4ORCE


Японският производител вече е готов с тестови модел Leaf със задвижване e-4ORCE. Припомняме, че Nissan демонстрира някои възможности на технологията през миналата година на автосалона в Токио, като тогава от компанията обявиха, че са доволни от резултатите от изпитанията.

От Nissan посочван 4 очевидни предимства на тази система 4х4. Първо, електрическата технология е разработена на базата на електромотори. Досега Nissan използваше в своите електромобили по един двигател, който задвижва предните колела. Сега системата осигурява мигтовено, плавно ускорение и подобрено управление в различни ситуации на пътя.


Nissan e-4ORCE


Второто приемущество на e-4ORCE е управляемостта, тъй като от Nissan обещават „балансирано поведение на шасито и точност на кормилното управление във всеки един момент. Това означава, че поведението на електромобила ще бъде предсказуемо, дори при внезапни маневри. За целта система регулира мощността на всеки електромотор и управлява спирачната система. Разпределението на въртящия момент е 50:50, но e-4ORCE може да прехвърли 100% от тягата на предната или на задната ос.

Третото предимство на новата технология е, че тя осигурява плавно движение при различни ситуации. А четвъртото – е-4ORCE осигурява отлично сцепление с пътя, дори той е да е мокър, заледен или със сняг. Система ще дебютира при Leaf, като най-вероятно ще се предлага като опция.



Снимки и видео: Nissan

0 от 500