IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen връща „Волга“ на пазара

Новият руски седан ще бъде на базата на Skoda Octavia

Руската група ГАЗ планира да възроди седана „Волга“. Според медиите в Русия, в разработката на новия модел ще участват инженери на концерна Volkswagen, като за снова на автомобила ще бъде използвана новата Skoda Octavia (A8).


Волга


В момента сътрудничеството между германския производител и компанията „Група ГАЗ“ е ограничено в производството на различни модели на Skoda в завода в Нижни Новгород. Във Volkswagen Group планират то да бъде разширено с пускането на съвместен модел.

Новата „Волга“ се сглобява на конвейера, който беше предвиден за производството на модела „Волга Сибер“. Това е последният автомобил на ГАЗ, представен под собствената марка. Въпреки, че технически новият модел ще повтаря Skoda Octavia, но ще получи собствена каросерия и дизайн. Освен това, той ще може да се похвали и с по-достъпна цена.


Волга


Новият автомобил ще бъде с по-големи габарити от Skoda Octavia, благодарение на увеличеното разстояние между двете оси. То ще позволи на увеличаване на пространството на пасажерите на втория ред седалки. Освен това, така моделът ще може да бъде се конкурира със седаните от сегмент D и E и най-вече с лидер на местния пазар Toyota Camry.

Снимки: Motor

0 от 500