IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-якото купе на базата на ГАЗ-21 "Волга"

Необикновеният лоурайдър е дело на руско тунинг ателие (ВИДЕО)

Най-якото купе на базата на ГАЗ-21

Преди около 4 години едно тунинг ателие в руския град Тюмен започна работа по създаването на необичаен лоурайдър на базата на класическия съветски автомобил ГАЗ-21 "Волга". Тогава люляковото купе беше в последните етапи на "предродилните мъки" и впечатляваше със смелите си форми. Сега проектът вече се превърна в супер яко и готино купе в яркочервен цвят!

Някога това е бил наистина най-обикновен  ГАЗ-21 "Волга" от трета серия с огромни дупки от ръжда, който трудно можеше да се движи на собствен ход. Първият вариант на външния вид не се хареса особено на собственика, затова беше решено проектът да бъде леко променен.

Лоурайдър на базата на Волга

Работата бе подновена миналата зима, когато автомобилът беше изцяло реконструиран. И ако първият вариант беше по-скоро груб в детайлите, то новият е почти невъзможно да бъде разграничен от стилните американски лоурайдъри.

Лоурайдър на базата на Волга

Променена бе предната решетка, което сега е направена в стила на оригиналната решетка на "Волга", предните калници са по-гладки, а най-важното е, че задните имат чистокръвен американски вид и вече не приличат на рисунките на някой 5-годишен хлапак.

Лоурайдър на базата на Волга

В същото време концепцията остана същата: стилно купе с две врати с нисък покрив, въздушно окачване и готини джанти от лети сплави. Задната част, между другото, прилича на съветската лимузина ГАЗ-М12 ЗИМ. От нея за взети "назаем" задните светлини.

Под капака работи двигател 1FZ-FE, който е комбиниран с автоматична трансмисия. Звукът е просто невероятен. Пък и самият автомобил вози прекрасно и е доста по-бърз от стандартната "Волга".

0 от 500