fallback

Tesla на автопилот се блъсна в преобърнат камион

Системата Autopilot не реагира на препятствието (ВИДЕО)

Много странно произшествие се случи на една от магистралите в Тайван. Шофьор на електрическа Tesla Model 3, движещ се с включена функция Autopilot, се вряза с пълна скорост в преобърнат камион на пътя, съобщава Taiwan English News.

От публикувания видеозапис на инцидента се вижда, че водачите на останалите автомобили отрано виждат лежащия на една страна товарен автомобил, намаляват скоростта и бе никакви проблеми го заобикалят. В същото време Tesla-та продължава да се движи направо и се блъска в преобърната машина.

Водачът на електромобила обяснява пред полицията, че се е движил с включена система за полуавтоматично управление Autopilot, като скоростта му е било 110 км/ч. От думите му става ясно, че електрониката по никакъв начин не е реагирала на препятствието, а когато той е натиснал спирачките, е било прекалено късно.

„При използване на системата Autopilot водачът трябва да бъде напълно концентриран върху случващото се на пътя, като държи ръцете си на волана и във всеки един момент е готов да поеме управлението на автомобила“, коментираха от Tesla.

Снимка и видео: YouTube

fallback
  • #5
    Тинтири-минтири ( преди 3 години )
    #4 ***, как може във всяка друга марка системата да засича препятствията на пътя и да спира - само в *** на Мъск дори да го засече не прилага никакво спирачно усилие. Вече са N на брой случаите в които се нацепва без метър спирачен път - жената все пак е реагирала и е оживяла! Като не му работи системата да спре да я продава и да лъже хората!
  • #4
    анонимен ( преди 3 години )
    Не ти е виновен автопилотът, ***, а че спиш на пътя. Никой, включително Тесла, не твърди, че системата е перфектна, нито че е готова. Според производителя и трябват още 1-2 години, но лично мен и това ме съмнява. Но в момента водачът си носи 100% от вината.
  • #3
    Тинтири-минтири ( преди 3 години )
    Това е една безподобна ***! Нито една система за сигурност не сработва! Нито прословутия автопилот, нито даже АБС-с ами успява да "заключи" и подпали гумата, а накрая и въздушната възглавница не се е отворила при удара! Друсания африканец трябва да бъде пратен със следващия полет на Марс за престъпленията му!
  • #2
    анонимен ( преди 3 години )
    Не е с пълна скорост. Вижда се дори как изпушват гумите като натиска спирачки 20 метра преди да се удари.
  • #1
    Ники ( преди 3 години )
    И за какво ми е този автопилот след като трябва да внимавам повече като шофирам отколкото без него.Не е доизкусурен още а го монтират по колите си,за повечко пари.
fallback
Последни