fallback

Tesla на автопилот се блъсна в преобърнат камион

Системата Autopilot не реагира на препятствието (ВИДЕО)

Много странно произшествие се случи на една от магистралите в Тайван. Шофьор на електрическа Tesla Model 3, движещ се с включена функция Autopilot, се вряза с пълна скорост в преобърнат камион на пътя, съобщава Taiwan English News.

От публикувания видеозапис на инцидента се вижда, че водачите на останалите автомобили отрано виждат лежащия на една страна товарен автомобил, намаляват скоростта и бе никакви проблеми го заобикалят. В същото време Tesla-та продължава да се движи направо и се блъска в преобърната машина.

Водачът на електромобила обяснява пред полицията, че се е движил с включена система за полуавтоматично управление Autopilot, като скоростта му е било 110 км/ч. От думите му става ясно, че електрониката по никакъв начин не е реагирала на препятствието, а когато той е натиснал спирачките, е било прекалено късно.

„При използване на системата Autopilot водачът трябва да бъде напълно концентриран върху случващото се на пътя, като държи ръцете си на волана и във всеки един момент е готов да поеме управлението на автомобила“, коментираха от Tesla.

Снимка и видео: YouTube

fallback
  • #15
    анонимен ( преди 3 години )
    а защо разчитате на тези глупости,гледайте си пътя и натискайте спирачките от далеч
  • #14
    анонимен ( преди 3 години )
    На видеото се вижда че колата е в режим на спиране. От снимкат се вижда че не е катастрофа с 100 км.
  • #13
    abc ( преди 3 години )
    Проблема в случая е, че системата им за да е по-евтинка разчита на камери главно и разпознаване на образи. Правоъгълен, бял, легнал и неподвижен обект не прилича на нищо "познато" и софтуера не го "вижда" и се натриса. Е това става.
  • #12
    анонимен ( преди 3 години )
    #11 положението е че още е рано хората да се доверяват на такива технологии.. другата част на положението е че хора като теб вЕрват, че такива неща са възможни и точат лиги по Теслите и технологиите които се пробват там, вкллючително и автопилоти от различни поколения...
  • #11
    анонимен ( преди 3 години )
    При положение, че техният спфтуер в момента е най-добрият на пазара, мога да си представя останалите какви *** продават.
  • #10
    Тинтири-минтири ( преди 3 години )
    #8 да и точно там е въпроса, как тези с "асистиращите" реално работят. Наистина спира щом види препятствия и наистина вижда. А автономните точно тази проста част с безопасността и спирането не я владеят. Системата на Тесла не е готова и на 50%, не е дори асистент, това което Илончо предлага, а го продава на *** като автономно 3то че даже и 4то поколение...
  • #9
    1 ( преди 3 години )
    до 8"Всеки сам си решава" не е решение, тъй като не "всеки" е експерт по полуавтономни системи. Между другото, даже и с ограничената функционалност ТОЧНО такъв инцидент не би трябвало да се случва. То е ясно, че тая може да ги съди и ще ги осъди ако реши, но е с въпросителна какъв морал се иска да продаваш на хората нещо с ясното съзнание, че то е недостатък, а не предимство, че и да го продаваш като екстра за безбожни пари?
  • #8
    анонимен ( преди 3 години )
    Тинтири, явно никога не си карал полуавтономна кола. ВСИЧКИ налични на пазара системи правят грешки, като ги правят РЕДОВНО и, честичко, правят БРУТАЛНИ грешки. Моето менение, след солиден опит, е че шофирането става по-напрегнато с тях. Но всеки сам си решава. При положение, че голяма част от хората са лоши и разсеяни шофьори, средностатистически системите може и да намаляват инцидентите. Но това не значи, че ги намаляват до нула.
  • #7
    333 ( преди 3 години )
    Само забележете как акциите на тесла падат и после пак се качват. Магия. Досега тази компани1 трябваше 100 пъти да фалира. Какво я спасява?
  • #6
    анонимен ( преди 3 години )
    Ако си беше купил качествен руски автомобил това нямаше да му се случи. Затова си купувайте качествени руски автомобили за да не се блъскате в преобърнати камиони.
fallback
Последни