IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пазарът на електромобили в ЕС скочи 2 пъти за година

За първото тримесечие са продадени над 167 000 коли на ток и хибриди

За първите 3 месеца на 2020 г. продажбите на електрифицирани нови автомобили на територията на ЕС са се увеличи двойно в сравнение с миналата година. А това оказва сериозна подкрепа за производителите на фона на общия спад на пазара заради пандемията от коронавирус.


електромобили


Европейската асоциация на автомобилните производители съобщава, че клиентите проявяват особен интерес към чистите електромобили. За първото тримесечие различните компании са продали 167 000 електрифицирани коли, от които 83 000 са само на ток.

Предварителните сметки показва, че общият дял на електрифицираните машинни се е увеличил до 7%, докато през първото тримесечие на миналата година този показател е бил едва 2,5%. При другите сегменти обаче положителни резултатите не се отчитат.

Дялът на бензиновите автомобили е намалял до 53% (-5%), а на дизелите до 30% (-3%). Кога продажбите на нови коли ще се върнат на нивата от преди кризата, никой не може да прогнозира с точност. Вероятно това ще се случи, когато всички ограничения и мерки заради пандемията отпаднат напълно.

Снимка: Autonews

0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Всички чакат Тесла. Нямам познати дето да се редят на опашка за електрически голф...
  • #2
    2 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    В момента който няма бонуси за електрички и хибриди и пазара ще заклони към 0. Няма ФВ, Бенц или други. В мометна пазара се крепи само на субсидиите (поне в Германия). Колкото до ФВ - тях никой за нищо не ги чака, освен да платят по делата, които водят с/у тях.
  • #1
    10 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Всички изчакват ел. Коли на vw. След като ги пуснат и ако се окажат достатъчно добри ще има огромен бум на продажбите в европа.