IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari се разделя с Фетел след края на сезона

Четирикратният световен шампион напуска тима след 6 години съвместна работа

Отборът на Ferrari във Формула 1 обяви, че се разделя със Себастиан Фетел. Четирикратният световен шампион ще напусне италианския тим след края на сезон 2020 г. Кой ще заеме мястото му, засега не се съобщава.


Себастиан Фетел


Раздялата идва след дълги разговори между ръководството на тима и пилота. Двете страни са решили, че е най-добре да поемат в различни посоки, като от Ferrari благодарят на германския пилот за свършената работа през последните 5 сезона.

На свой ред Фетел е категоричен, че финансовата страна на въпроса изобщо не е стояла на дневен ред. Четирикратният шампион твърди, че при взимането на решението не е ставало дума за пари. Той благодари на Ferrari за поддръжата и се надява да завърши работата си с италианския отбор в отличен синхрон.

Според медиите в Германия, напускането на Фетел се дължи на факта, че Ferrari фаворизира младия Шарл Леклер. Това е накарало Себастиан да се съмнява, че ще може да се конкурира със съотборника си за бъдеще. Очаква се, през следващия сезон Фетел да премине в тима на McLaren, където ще замени Карлос Сайнц.

Снимка: Formula 1

0 от 500
  • #1
    6 rate up comment 8 rate down comment
    Владо ( преди 3 години )
    На Леклер му е пределно ясно, че ще му се стъжни догодина. 2021 Мик Шумахер ще стане първи пилот на Ферари. А Леклер ще ближе рани защото знае, че Мик е копие на Шуми старши и няма никакъв шанс срещу младия каизер от Германия.