IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen готви втори хибриден Touareg

Версията GTE ще развива 367 к.с. и ще минава 58 км само на ток

Компанията Volkswagen се подготвя за излизането на пазара на нова модификация на кросоувъра Touareg. В гамата на модела ще влезе бензиново-електрическа версия GTE. Прототип на хибрида беше запечатан по време на изпитания без никакъв камуфлаж, съобщава Carscoops.


VW Touareg GTE


В гамата на всъдехода вече има един плъг-ин хибрид – това е Touareg R, който разчита на комбинация от 3,0-литров бензинов V6, електромотор и батерия с капацитет 14,1 кВт/ч. Пиковата мощност на системата е 462 к.с. и 700 Нм.

Официално от Volkswagen не коментират характеристиките на Touareg GTE, но се очаква, новата версия да повтаря технически Touareg PHEV за китайския пазар. В този случай под капака ще бъде разположен 2,0-литров бензинов тубодвигател с 4 цилиндъра, електомотор със 136 к.с. и батерия с 18 кВт/ч. Мощността на хибридната система ще е 367 к.с. и 700 Нм, като само на ток кросоувърът ще изминава до 58 км по цикъла WLTP.

Германският производител активно разширява гамата си зареждащи се хибриди, като версии GTE вече получиха Golf и Passat. Предстои да излязат такива модификации на Arteon и Tiguan, а се разглежда възможността и за дебют на T-ROC GTE. Всичко това, заедно с Touareg GTE ще позволи на Volkswagen да намали показателите на вредни емисии на гамата си. От 2021 г. в ЕС влизат огромни глоби за производителите, чиито средни нива превишават 95 гр/км CO₂.

Снимка: Carscoops

0 от 500