IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кафе-машина във вид на Porsche, но на цената на нова кола

Устройството на дизайнер от Южна Африка струва 10 200 евро

Кафе-машина във вид на Porsche, но на цената на нова кола

Компанията от Южна Африка - Super Veloce, специализирана в създаването на кафе-машини в стил на автомобили, представи новия си модел. Той е направен в духа на двигателя на класическото Porsche 911 и струва 10 000 евро. За толкова пари в България може да се купи нов автомобил от рода на Kia Picanto или Renault Clio.


Espresso Veloce RS Black Edition


Компанията Super Veloce е основана от Паоло Мастроджузепе, който се увлича от историята на Формула 1 и от двигатели на състезателни автомобили. Именно те вдъхновяват дизайнера при създаването на кафе-машина, като този път в нейната основа е двигател тип „боксер“ от Porsche 911.

Става дума за агрегат от семейството с индекс 933, което е последното поколение на автомобила с въздушно охлаждане. Кафе-машината е получила името Espresso Veloce RS Black Edition. При избора на материали компанията се е придържала към оригинала, като е използвала алуминий, титан и неръждаема стомана. Имитацията на клапаните е направена от карбон.

Още снимки - вижте в галерията:

Теглото на кафе-машината е 21,5 кг., като в Германия тя струва 10 200 евро. За сравнение, Porscje 911 в модификация 993 се продава за около 40 000 евро.

Снимки: Super Veloce

0 от 500