IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

10 факта за японските автомобили, които трябва да знаете

Дрифът и тунингът са издигнати в култ, но има и други интересни особености

JDM е термин, с който се означават както японските автомобили като цяло, така и части (оригинални и aftermarket) за тях, създадени в съответствие с японските изисквания за качество и сигурност. Това е един особен свят със свои герои легенди и закони. Изданието Best Car разкрива някои от най-интересните факти за нея.

Феновете извън Япония отлично познават и се възхищават от автомобили като Toyota Supra, Mazda RX-7, Nissan Skyline GT-R, Mitsubishi Lancer Evolution и много други спортни коли, донесли световна слава на японското автомобилостроене. Но местната култура не се ограничава с легенди от 90-е години, създадени от инженери и побъркани тунинг-ателиета. Всичко тук е сложно, интересно и многообразно.


Снимки: Motor

0 от 500
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    keijidosha - сайта реже непознати символи
  • #7
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    JDM е термин, с който се означават както японските автомобили като цяло, така и части (оригинални и aftermarket) за тях, създадени в съответствие с японските изисквания за качество и сигурностКакъв бисер! JDM означава japan domestic market и обозначава всички онези модели които се произвеждат и продават само на японския пазар. И в този JDM има много интересни коли. Включително и цялата листа от кей кар - keijid
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    *** и да ми триете коментара и да не ми го триете все сте си бездарници.Научете поне имената на тия японци.Ясно,че ядете букви и сте неграмотни
  • #5
    11 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Има тунинг и тунинг! Има, който радва окото, но има и такъв, който е отблъскващ. Навсякъде по света го има така и в Япония. Там обаче японските коли не се нуждаят по принцип от това нещо, защото излизат красиви от завода и трудно някой може да ги направи още по. При немските тунинга е задължителен, за да заприличат на нещо, но дори и тогава, дори и най-добрите тунери понякога трудно могат да се справят с подобни предизвикателства да станат що годе приемливи за окото.
  • #4
    9 rate up comment 1 rate down comment
    356 ( преди 3 години )
    Аз си мисля, че навсякъде по света има подобни изяви и нагласи. Тук си ги имаме и ние такива. БГ "тунинги" на ужасно стари БМВ и Аудита и др."премиуми", чалга, ракия, пцуванье и т.н.Е само това ли е. Обърнете внимание, че в БГ има и други устойчиви групи - млади, образовани, интелигентни хора с престижни професии, успели професионалисти и тяхната висока авто култура вплетена като хоби. Дори в този сайт ги има. Затова съм и аз тук.Затова и журналистиката и темите леко трябва да се променят тук!
  • #3
    16 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Тунинга е простотия по целия свят,грозни бмв-та е пълно - нелепи като тези, само че японските коли поне са ниски и красиви,а бмветата седят като табуретки,което е антиспортно.
  • #2
    5 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Много *** статия за селски тунинг. Грозно,кичозно,нелепо. Японските машини не се нуждаят от тази селяния.
  • #1
    7 rate up comment 20 rate down comment
    Ами ( преди 3 години )
    Тази статия нагледно показва, че жълтурите са куку!