IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen има радикални планове за Golf R

Най-мощният VW Golf в историята ще е хибриден

През 2015 г. Volkswagen представи концептуалния R400, който представляваше хардкор-версия на Golf R. Пет години по-късно този модел все още не влязъл в производство, но според последните информации съвсем скоро това може да бъде променено, съобщава изданието WhichCar.


VW Golf R


Проектът за пускането на пазара на най-мощния VW Golf в историята все още не е получил зелена светлина от ръководството на компания. Най-вероятно моделът ще се появи през 2024 г., за да може да съвпадне с 50-годишнината на Golf GTI. Първоначално шефовете на Volkswagen се надяваха бъдещият Golf R да получи мощния 5-цилиндров мотор на Audi, но получиха отказ.

Това означава, че компанията ще продължи да използва познатия 2,0-литров турбомотор с 4 цилиндъра, чиято мощност ще бъде увеличена от сегашните 328 к.с. до 400 к.с. за версията Golf Plus R. Вариантите за подобна промяна са да – увеличение на размера на турбините или използване на допълнителна електрическа помощ. По-вероятен е вторият, което ще означава добавяне на електромотор с около 50 к.с.

Впрочем, във Volkswagen вече имат опит в подобна система. Наскоро представеният Touareg R разчита на 3,0-литров V6 бензинов двигател и електрически мотор, които осигуряват съвкупна мощност от 456 к.с.

Ако в компанията тръгнат по пътя на електрификация на Golf R Plus, основното предизвикателство ще бъде компенсирането на допълнителното тегло, добавено от електродвигателя и батериите. Това ще означава, че бензиновият двигател ще задвижва предната ос, а електромоторът – задната. Така ще се премахне необходимостта от диференциал и задвижващ вал, които тежат допълнително.

Снимка: Volkswagen

0 от 500