IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen се отказва от Polo R

Проблемът е във високата цена на хечбека

Volkswagen се отказва от Polo R

През 2019 г. в моделната гама на спортното подразделение на Volkswagen се появи високопроизводителният кросоувър T-Roc R, а само преди месец беше представен и „напомпан“ Touareg R. От германската компания потвърдиха, че R-версии ще получат дори моделите от новото семейство електромобили ID, така че беше напълно очаквано да има и подобен вариант на последното Polo.

“Не работим и не предвиждаме да работим върху R-версия на новото Polo. Да, такъв автомобил може и да се търси на пазара, но това по-скоро ще е на ниско ниво, а в същото време цената му ще бъде прекалено висока“, коментира Йост Капито, шеф на подразделението VW R.

Трябва да се отбележи, че слухове за появата на по-мощно Polo R се носят още от 2014 г., но тогава от компанията побързаха да ги опровергаят. По-късно обаче – през 2017 г., представители на Volkswagen съобщиха, че ще има такъв автомобил, който в момента се разработва и ще разчита на двигател с мощност 300 к.с.

Така, последното Polo R, си остава версия на предишното, пето поколение на модела, която се появи през 2013 г. Тя излезе в ограничен тираж, като разчита на 2,0-литров бензинов турбомотор с мощност 220 к.с.

Снимка: X-Tomy-Design

0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 1 rate down comment
    ХххХ ( преди 4 години )
    Остави това R, даже и нормалното поло е набутвация щом може да имаш ибиза .. по евтина и по красива. Притежавах шкода ,два сеата и няколко вагена и моето заключение е сеат дава най добро за цената. Личната и служебната шкоди доста разочароваха.
  • #3
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    ФВ не са виновни. Такава е тенденцията при всички. Докато има балъци ще има и тарикати. Щом хората са готови да дават много повече пари за нещо, което е с няколко см. по-високо, защо да не им ги вземат! Всъщност, хората се държат, като стадо, което е водено от производителите с маркетингови трикове да си купуват СУВ. Тази мания и това водене за носа са доказателството за стадното мислене на хората и как лесно могат да се манипулират и лъжат. Между другото, истерията с коронавируса е същото.
  • #2
    15 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Всичко опира до печалбата. На T-Roc R могат да му надуят много цената, както и го правят и са го направили, докато на Polo R не могат. Всъщност, купувайки T-Roc R, вие си купувате повдигнато Polo R на двойна цена. Честито!
  • #1
    6 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Охоо, нещо за VW, айде мой, скачай да ни обясниш за "немците милите", че с тия карантини скука!!