IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Обновеното BMW 5-Series заприлича на „тройка“

Фейслифтът на седана ще получи мощна хибридна версия

Компанията BMW подготвя пускането на пазара на обновения си бизнес-седан 5-Series (поколение G30). Снимки на автомобила бяха публикувани във форума BMW Blog. 


BMW 5-Series


На тях е запечатена спортната М-версия с хибриден силов агрегат. Трябва да се отбележи доста агресивния външен вид, който е постигнат благодарение на конструкцията на решетката на радиатора и формата на фаровете. Решетката е с две секции, обединени с помощта на хромиран детайл, а като цяло „петицата“  доста прилича на новата 3-Series.

Отзад промените са по-малко, като ключовият елемент са тонираните фарове с ново оформление и стара форма. При внимателно вглеждане се забелязва имитацията на дифузьор на бронята, различното разположение на парктрониците и премахнатите надписи eDrive, които седяха на задните стойки и са сред основните атрибути на хибрида.


BMW 5-Series


Технически детайли за обновеното BMW 5-Series засега не се съобщават. Вероятно, версията 530е ще получи по-производителен електрически двигател. Така мощността на хибридния агрегат ще бъде увеличена от сегашните 252 к.с. и 400 Нм, но не е ясно с колко. В гамата на модела ще попадне и хибридна версия 545е, която ще развива около 400 к.с. Тя заменя модификация M550 d, чийто двигател е с 4 турбини.

Очакванията са фейслифтът на 5-Series да бъде представен в края на май, а продажбите му да стартират през есента или зимата, стига Европа да не бъде залята от втора вълна на коронавирусната инфекция.

Снимки: BMW Blog

 

0 от 500