IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW все пак ще предложи ново 2-Series Active Tourer

Удълженият вариант на минивана отпада от гамата

През лятото на 2019 г. колегите ни от Autocar съобщиха, че компанията BMW няма да предложи ново поколение на компактния ван 2-Series заради намаляващото търсене, но се оказа, че  плановете се променят. Снимки на тестови прототипи на модела бяха публикувани в няколко европейски издания, като излизат и нови подробности.


BMW 2-Series Active Tourer


Миниванът ще претърпи известни промени в дизайна, като ще стане по-елегентен. В BMW предвиждат нови предни и задни светлини, както и промени брони. Разлика ще има в решетката на радиатора, като идеята на дизайнерите на компанията е новият 2-Series Active Tourer да изглежда по-хармонично. От гамата на модела обаче отпада версията с 2 допълнителни места Gran Tourer.

Технически BMW 2-Series Active Tourer принципно няма да се измени, като моделът ще използва платформата с предно предаване UKL, която вече се казва FAAR. Двигателите ще бъдат с максимум 4 цилиндъра, като ще бъдат част от хибридни системи, което ще позволи покриването на новите екологични норми в ЕС. На върха на гамата ще се разположи плъг-ин хибрид, който ще изминава до 50 км с едно зареждане.

През 2019 г. BMW продаде 55 874 бройки от компактните ванове 2-Series, което е с 18% по-малко от 2018 г. Пред баварците e Renault Scenic – 76 054 единици (-16%), Volkswagen Touran - 75 427 (-12%) и главният конкурент — Mercedes-Benz B-Class, чиито продажби нараснаха с 21% до 73 997 бройки. Именно успехът на Mercedes явно кара BMW да не се отказва от минивановете и да предложи второ поколение на Active Tourer.

Снимка: BMW

0 от 500