IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW готви най-мощния сериен модел в историята си

Крос-купето X8 M ще получи агрегат с около 750 к.с. и 1000 Нм

Британското издание Car Magazine разкри информация за бъдещия флагман на BMW – крос-купето X8 в топ-версията, подготвена от М-подразделението на марката. Това ще е най-мощното серийно BMW, като ще се задвижва от хибриден силов агрегат, комбиниран със система за задвижване на четирите колела, при която предната ос може да се заключва (както при новото M5).


BMW X8


Още в средата на април в патентното ведомството на Германия беше открита заявка за регистрация на търговския знак X8 M. Според запознати, новият модел няма да бъде типичното крос-купе, каквито са X6 и X4, а ще има леко променен дизайн заради наличието на само 4 луксозни седалки в салона. Според информациите, X8 M засега носи вътрешнофирменото обозначение Project Rockstar и представлява плъг-ин хибрид (PHEV). В патента е посочено, че това е нео-SUV, който представлява смесица между X6 M и M5. Именно от седана ще бъде взета трансмисията със заключваща се предна ос.

Задвижването на кросоувъра ще става с бензиново-електрически агрегат на базата на 4,4-литровия битурбо V8, който ще получава подкрепа от електромотор с 200 к.с. Drive. Сумарната мощност на хибрида ще е около 750 к.с. и  1000 Нм въртящ момент.

Бъдещият флагман на BMW M ще използва електрическите технологии на моделите iX3 и iNext. Това се отнася за блока eDrive, обединяващ електромотор, трансмисия и силова електроника. Премиерата на модела ще се състои в края на 2021 или началото на 2022 г.

Снимка: BMW

0 от 500
  • #4
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 3 години )
    До 2.Абе според мен са го измислили, не е нужно да гадаем кой какво прави и защо го прави. Като не ти харесва прав ти път. Има и други марки
  • #3
    1 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    ***, как не прочетохме, че БМВ са направили най-икономичния модел! На кой му пука за някакви измислени модели, противоречащи на икономическата логика!? Тая фирма съвсем изпадна!
  • #2
    11 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Лицемерието на немците. Правят се на лидери по отношение на екологията. Обаче бам 4,4 литра безсмислен джип наблъскан с хибридче за да може да излъже всички тестове за вредни емисии. Ще го пишат, че замърсява колкото фиат 500, а в реалността се качваш на магистралата с 250 км/ч и гориш само бензин защото при тази скорост батерията стига за 10 км.
  • #1
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Както казва един познат. Жител на ромския квартал:ЕВАЛААТААА!