IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW е готово с новото M3

Какво се знае за 6-ото поколение на спортния модел

Германската компания BMW е готова с новото поколение на M3, като премиерата на модела ще се състои до края на годината. Това e 6-ата генерация на модела, като за първи път той преминава от задно задвижване към 4х4. Благодарение на това, компактният спортен баварец ще може успешно да се противопостави на основните си конкуренти Mercedes-AMG C63, Audi RS4 Avant и Alfa Romeo Giulia Quadrofoglio. Ето какво е известно за модела до момента според британското издание Auto Express.


BMW M3


Новото BMW M3 ще се задвижва от редови 3,0-литров туин-турбо двигател с 6 цилиндъра с кодово име S58. Този двигател дебютира при X3 M и X4 M, като червената граница на оборотите му започва от 7200 об/мин. Базовият вариант ще развива 480 к.с., но ще има и версия Competition, при която мощността достига 510 к.с.

Както последното BMW M5, така и новото M3 ще получи система за задвижване на четирите колела, като водачът ще да препраща цялата мощност на двигателя на задната ос. Това ще позволи на баварският модел да вземе аванс през Mercedes-AMG C63 и Alfa Romeo Quadrofoglio, които са със задно предаване. Освен това, M3 получава нова технология на амортисьорите, както и доработено адаптивно окачване, което ще бъде опция за модела.

В дизайна промените ще засегнат предимно броните и калниците, които ще бъдат разширени. Предвижда се малък спойлер на багажника, както и 4 тръби на изпускателната система. Салонът ще повтаря до голяма степен този на новото BMW 3-Series, но ще има нови спортни седалки, eмблеми на M-подразделението и карбонови елементи.

Като цяло, новото M3 ще бъде по-леко и по-гъвкаво от предишното поколение на модела, като това се дължи на новата платформа CLAR. Според шефа на BMW M – Карстен Пиерс, този автомобил има огромна фенска маса по света и затова в компанията са направили всичко възможно, за да не я разочароват.

Снимка: Auto Express

0 от 500
  • #10
    4 rate up comment 1 rate down comment
    QUADRIFOGLIO ( преди 4 години )
    Alfa Romeo Giulia от AliExpress.
  • #9
    4 rate up comment 1 rate down comment
    До долния ( преди 4 години )
    жабар отново, че не вдяваш от 1 път: когато намериш алфа джулия quadrifoglio, 510к.с. (оная с детелинката) със ZF и 4Х4 ЗАЕДНО, се обади на арменския поп или дай линк!не говорим за скопената версия, наречена кой знае защо veloce (бърз) - 4 цилиндърчета и мощност по-малка от голф R.
  • #8
    6 rate up comment 2 rate down comment
    До 6 ( преди 4 години )
    Чете се Куадрифолио, ***! Q версиято не означава четирилистна детелина а, че е с двойно предаване. Има го в комбинация с 8 степенен автоматик на ZF при версията Veloce и бензин и дизел, а също и при Куадрифолиото т. е топ версията с 510 к.с., бензин но ти няма как да ги намериш защото си недучил, непълноценен индивид!
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    The Ultimate Driving Machinehttps://***.youtube.com/watch?v=V7IrnC9MISU
  • #6
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Хубавото е, че не са му изтряскали големите бъбреци да видим тогава феновете как щяха да му се радват. В случая колата ми харесва и е направена добре. Характеристиките също са респектиращи, така че нещата са в правилната посока. Най-лошото обаче идва в момента, когато обявят цената! Доста, доста надценени са и наистина не си заслужава толкова пари да се изсипят за такова нещо. Определено има по-изгодни предложения. В момента цените са BMW M3 ab 71.500 Euro, а това ново ще е поне 80 000 Euro.
  • #5
    7 rate up comment 11 rate down comment
    v-1 ( преди 4 години )
    Какви Алфи какви 5 лева... Алфите въобще не са конглокент на никой от немската тройка, това че са направили някаква кола за да я тестват на пистата нищо не означава..Имаше една статия преди няколко дни, че в Германия Лада ги изпреварва по продажби... това обобщава всичко за тази марка :)
  • #4
    9 rate up comment 4 rate down comment
    до наблюдаващия не з ( преди 4 години )
    кога намериш алфа джулия куадрофолио (това значи четирилистна детелина а не 4Х4) с спортен автоматик и двойно предаване - обади се! ще получиш една голяма награда за ...
  • #3
    8 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Аз незнам кой е "***" и кой е "труп", ама Алфа-та отдавна е на командно дишане, а тия всяка седмица показват нов модел и най-важното - продават ги за страх!!
  • #2
    8 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Алфите пък откога са конглокенти в премиум сегмента ?
  • #1
    8 rate up comment 4 rate down comment
    nicobosch ( преди 4 години )
    Рашките от ПроДраив качиха Х4М със този мотор във версия Компетишън учудени от неговата динамика на стенда ...510кс .обещани от БМВ колата показа 550 така ,че германците както винаги лъжат ......