IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW запази име за нов флагман

Голямото крос-купе X8 ще излезе още през тази година

Компанията BMW е подала заявка в германското патентно ведомство за регистрация на търговския знак X8 М, съобщава интернет-порталът BMW Blog.


BMW X8


Още през 2017 г. се появиха информации, че такъм модел ще се появи в гамата на производителя от Мюнхен, като по това време дори не беше представено серийното BMW X7. Предполага се, че новият кросоуър ще има купеобразен профил и 4 места в салона. Той ще получи хибридни задвижващи агрегати, но на върха на гамата ще бъде пълноценна M-версия с 4,4-литров V8, развиващ 625 к.с.

Според слуховете, стандартното BMW X8 ще бъде представено още до края на тази година или в началото на следващата. Все пак не се изключва възможността, първо да видим коннцептуален вариант, а серийният модел да бъде показан едва през 2022 г.


BMW X8


Във всички случаи, това ще бъде най-скъпото серийно BMW на пазара. Като цена то ще превишава дори седана M760Li xDrive, който в България струва близо 340 000 лева.

Снимки: BMW Blog

0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    много са скучни новите БМВ-та. Покарах новата 3-та серия с бензинов мотор, 190 коня мисля, че беше. Няма нищо общо с тройките от преди 10-на години. Лигаво управление и возия като кораб.
  • #2
    9 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Поредната комплексарска бричка. Бъбреците на тея им растат, а фаровете намаляват...
  • #1
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Не бойте се ( преди 4 години )
    това ще дойде у нас преди официалното представяне, но ще се кара масово чак след 15 години