IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota продаде над 15 млн. хибрида

Компанията е спестила 120 млн. тона вредни емисии на планетата

През 2020 г. компанията Toyota е преминала границата от 15 млн. продадени хибрид по цял свят. Стартът беше даден с пускането на първото поколение на Prius през 1997 г.


Toyota хибриди


Само в Европа японският производител е пласирал 2,8 млн. хибридни машини. Към момента гамата на Toyota и на бранда Lexus, наброява 44 модела, които се задвижват с комбинация от двигател с вътрешно горене и електромотор. Те се продават в повече от 90 държи по света.

По данни на компанията, хибридните технологии на Toyota, които се предлагат от същите тези 44 модела, до момента са съкратили нивата на вредни емисии СО2 с повече от 120 млн. тона по цял свят.

В Toyota вече работят върху следващата цел, която са си поставили, а тя е - електрификация на цялата гама от предлагани модели  в Европа. Засега японците не бързат да залагат на чисти електромобили, тъй като искат преди това да бъдат готови с мрежа от бързи зарядни станции, които да се използват.

Снимка: Toyota

0 от 500
  • #14
    4 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Хибридите им имат толкова нисък реален разход, че се губи смисъла от плъгин хибридите. Освен това те са с по-големи батерии, оскъпяват се ненужно много и теглото им се покачва. Ако имаше поне малко представа щеше да знаеш, че цената на нормалните им хибриди е като на безхибридни версии, а теглото минимално повече с около 50 кг отгоре, което си е нищо. Така, че плъгин не им трябва по принцип, но все пак имат и такива за желаещите.
  • #13
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Джоди ( преди 3 години )
    Смешно е да рекламират нещо което виждате ли нямало нужда от достъп до ел.мрежа да се зарежда....плъгин хибридите им колко са от тези 44???
  • #12
    7 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    По измами и манипулации никой не може ги стигна наистина още поне 100 г. напред. И понеже никой не може ги стигна най-много реват заради нормите по екология, а други се оправят с тях и нямат никакъв проблем. Що така става? Не видях сметката колко хибрида са продали вурстовете, за да се види колко са изостанали!
  • #11
    5 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    "от ВСВ .. кадърен немски инженер не се е пръквал" - нали! И въпреки това, останалите още не могат ги стигна!!
  • #10
    10 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Германофилчето, дето се прави на голям математик да сметне за тези години любимците му колко хибрида продадоха. После да каже защо Тойота покрива всякакви еко стандарти, а швабетата не могат и реват, че били много строги, че били неизпълними и др. подобни глупости. Значи едни могат, а други не. Правете си сметка технологично кой къде е. То само с лъжи и манипулации не става. Трябва си поне малко акъл и кадърни инженери. От ВСВ насам май кадърен немски инженер не се е пръквал.
  • #9
    9 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    *** сметките правите делено на това делено на онова 10тия милион го направиха 2017та а от тогава до сега 5 милиона не е много по-малко от продажбите на Ауди за периода.. а за миналата година само в Европа са над половин милион разбира се това хейтърите не ги интересува важното е да плюят щото са тарикатчета а не балъци
  • #8
    11 rate up comment 11 rate down comment
    сепуко харакири ( преди 3 години )
    15 млн. балъци
  • #7
    1 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Ха, най-добрият японец се пъне да се бори с третият германец! А Мерца и Бавареца!?!
  • #6
    14 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    А кой ще спести главоболията на хората от палачорското им качество!?
  • #5
    7 rate up comment 16 rate down comment
    Иииии ( преди 3 години )
    Пластмасовите Toyota спестяват, а НЕМСКИТЕ КАЧЕСТВЕНИ ПРЕМИУМИ - те какво правят? Сетих се - ДИИИЙ. Пуста му и пластмаса, ще излезе накрая че е по-добра от премиума... Ще се повторя, но тази малка държавица Япония диктува целия автомобилен свят. Не ви се вярва, но това е положението.Toyota 1997 година- ХИБРИД. Немски премиум през 1997 година - дизел. През 2020 година Toyota - хибрид, водород.... Немски премиум 2020 година - ДИЗЕЛ. Без коментар.