fallback

Tesla Model S вече е по-динамична от Bugatti Chiron

Обновената топ-версия Performance вдига 100 км/ч за 2,3 секунди

Компанията Tesla пусна поредното програмно обновяване на софтуера на Model S и Model X във версиите им Performance. Благодарение на това, лифтбекът Model S вече по-бърз от Bugatti Chiron при ускорение от 0 до 97 км/ч (60 мили). Електромобилът се нуждае от 2,3 секунди, докато хиперколата от 2,4 секунди.

От Tesla не разкриват как двата електричеки модела печелят по 0,1 секунди при ускорението в сравнение с предишната версия на софтуера. За да може  да го направи, Model S Perforance трява да стартира от новия режим - „стойката на гепарда“.

Що се касае до обновения кросоувър Model X Performance, то неговите характеристики за ускорение от 0 до 97 км/ч са 2,6 секунди. С подобно постижение не може да се похвали нито един бензинов кросоувър на планетата, като изключение прави Jeel Grand Cherokee Trackhawk във версията, дороботена от ателието Hennessey. Тя развива около 1000 к.с.

Освен мъниеносна динамика Tesla обещана на собствениците на електромобилите и повишена издръжливост. Вероятно, това означава по-малка склонност на силовия агрегат към прегряване и по-продължителна работа в условия на максимална производителност.

За да имат на разположение новите характеристики, соствениците на флагманите на Tesla във версиите Performance трябва единствено да си обновят програмното оборудване, тъй като механически промени по колите на са правени.

Снимка: Tesla

fallback
  • #2
    nicobosch ( преди 4 години )
    Обещаните 2.7с във предния модел се оказа балон от въздух!!!!изпълними само при особено специфични условия!!!!#та и тук ще е така...Да сравняваш тоя тостер кпйто след 2 старта ще се самозапали със чудовище като Широн може само болен човек!!!!!
  • #1
    Vayk ( преди 4 години )
    Пффф тия къртят, дано изкарат скоро четириместния роудстар!
fallback
Последни