IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model 3 яде бой от електрически мотоциклет

Harley-Davidson LiveWire два пъти победи 4-колесния модел на драг състезание

Tesla Model 3 Performance се изправи в две драг състезания на класическата дистанция от 1/4 миля (402 м) срещу новия електрически Harley-Davidson LiveWire и мотоциклетът спечели и двата пъти. Поради особеностите на ускоренията си, електрическите автомобили се утвърдиха като много бързо в такива състезания и редовно "пердашат" автомобилите с ДВГ. Предишни опити показаха, че Harley-Davidson LiveWire не е в състояние да победи Model S, но по-младият модел се оказа по силите му. Ясно е, че Tesla тежи значително повече от Harley-Davidson, но пък седанът има значително по-добра аеродинамика.


Tesla Model 3 и Harley-Davidson LiveWire
 

В първото състезание LiveWire измина разстоянието за 11,67 сек, със скорост на финиша от 176,82 км/ч. Model 3 даде време от 11,71 сек и 182,16 км/ч на финала. Мотоциклетът реагира по-бързо на старта, не е ясно какво чакаше шофьорът на Tesla преди да отлепи. Задвижването на четирите колела позволи на седана да се движи по-бързо в средата на състезанието, но LiveWire върна аванса си към края на дистанцията. Във втория опит резултатите и на двамата участници се оказаха по-добри: 11,64 сек и 177,88 км/ч за LiveWire и 11,70 сек и 183,64 км/ч за Tesla Model 3. Най-вероятно Model 3 ще спечели на по-дълга дистанция, защото близо до финалната линия разстоянието между съперниците доста намаля.



 

На автомобилното изложение в Женева през 2019 г. Harley-Davidson обяви, че пробегът на електрическия LiveWire ще бъде с близо 50 км повече от първоначално планирания, или 225 км с едно зареждане. По-рано от компанията бяха заявили, че максимума, който електрически мотоциклет ще може да измине, е 177 км, а в комбинирания цикъл - 140 км. Цената на LiveWire започва от 29 799 долара. Това е значително повече от другите електрически мотоциклети на пазара днес. Компанията Zero, която наричат "Tesla сред мотоциклетите", продава своя модел Zero S за едва 10 995 долара, а Zero SR - за 16,495.

 

0 от 500
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Гледам по сайтовете, че Zero S употребявани ги има по $ 9 000 и нещо на няколко месеца. И това е оферта. Догодина до $ 8 000 и нещо може да паднат, но по принцип нов ще вземам.
  • #4
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Еми да направи и да не чака! Колкото повече, толкова по-добре за клиентите. И да ги прави в Европа и да ги продава на добри цени, а не като това нещо да му скача над 2 пъти цената докато дойде в Европа. То на колите не е толкова надценката при условие, че транспортните разходи са много по-големи. Тази година ще пропусна заради короната, но догодина живот и здраве ще си вкарам от САЩ един Zero S, ако не им смъкнат цените. С всички разходи и такси макс. $14 000 ще ми излезе. Спестявам около $9 000
  • #3
    4 rate up comment 0 rate down comment
    нЕкъв ( преди 4 години )
    Ами ако Tesla направи мотоциклет кой ще яде бой тогава
  • #2
    4 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Огромна разлика в цените между САЩ и гайРопа. В хАмерика Zero S срува $11 000, а тук струва над ?20 000 или иначе казано 2,5 пъти повече. То бива, то може, ама такова клатене ни клатят в тая гАйРопа, че няма повече накъде. Уж екология, уж това, онова, а всичкото е лъжа и измама. Точно моторетка Zero S ми трябва с пробег 300 км. Дори и 200 са ми достатъчни с по-малката батерия, обаче ?20 000+ не бих дал за мотор и то при условие, че струва в пъти по-малко. Ел.мотор е наистина екиологично нещо.
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Голям бой хахаха