IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Конкурент на Tesla Model S мина 640 км без дозареждане

Електрическият седан Lucid беше тестван в реални условия (ВИДЕО)

Прототип електрическия седан Lucid Air, чиято мощност е 1000 к.с., премина с едно зареждане разстоянието от Сан Франциско до Лос Анджелис. По-голямата част автомобилът се е движил по магистрала със скорост малко над 100 км/ч, а разстоянието между начална точка и финала е 640 км.


Lucid Air


Според съобщението от компанията, няколко служители на Lucid Motors са взели един от прототипите от щаб-квартирата на Lucid Motors в Силициевата долина и са тръгнали към Бевърли Хилс, където се намира един от офисите на фирма. Пътешествието им преминава през Сан Луис Обиспо, за да приключи в Санта Моника.

От фирмата посочват, че това постижение се дължи на система за оптимизация на ефективността на батерията, която наричат „smart ranger”. Тя залага на по-малък разход на енергия от акумулаторите, а не на увеличение на техния капацитет. Известно е, че батерията на Lucid Aur работи под напрежение от 900 волта, като на теория поддържа мощност на зареждането от 450-500 киловата.



В  Lucid Motors подготвят няколко версии на седана си Air. Базовият вариант ще получи един електромотор на задната ос с мощност 406 к.с. и батерия с капацитет 75 кВт/ч, което позволява пробег от 386 км. Топ-модификацията ще има два електромотора (1000 к.с.), като именно тя ще изминава до 644 км.

Снимки: Lucid Motors 

0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Мазда ( преди 4 години )
    Нека има конглокенция, само печелят клиентите. При по-голям избор всеки от нас ще е доволен. Аз ся почвам да подсилвам контакта за зареждане, че с тия 75 киловатови батерии ще ми се стопят кабелите...
  • #5
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Перник ( преди 4 години )
    А пък ние(Лада) минахме Москва-Владивосток, без зареждане!!! Просто си я бутахме!
  • #4
    6 rate up comment 1 rate down comment
    еленЪ мъскЪ ( преди 4 години )
    на теслатЪ дръжката минава повече километри...
  • #3
    10 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Абе я вижте какво пише в статията - версията със 75 КВЧ батерия ще има пробег 386 км според производителя.След това вижте пробега на Tesla S75 от реални собственици по форумите - 230 мили или 360+ км.
  • #2
    14 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Добре де, къде може да се купи този конглокент? Никъде ли! Ами мерси - то Модел S преди 10 години беше прототип и се продава от 8. Значи грубо тези със 10 години закъснение може и да пуснат по-добър модел.
  • #1
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Д-р Исня ( преди 4 години )
    Е те са махнали и въздушните възглавници. Подът е на ламарина. Поне 100 кила са свалили от колата, ако не и повече. Сигурно и стъклата са от поликарбонат.