IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Конкурент на Tesla се предложи на Ford

Американският концерн прояви интерес към купуването на Lucid Motors

Конкурент на Tesla се предложи на Ford

Китайско-американският производител Lucid Motors продължава да търси допълнително финансиране. Ръководството на компанията вече е провело преговори с американския концерн Ford, като му е предложило да стане негова собственост, съобщава Automotive News.

Конкурент на Tesla се предложи на Ford

Помощ на Lucid Motors при намирането на инвестиции оказват от финансовата корпорация Mrgan Stanley. От Ford не коментират ситуацията, но според информации на изданието, в концерна проявяват интерес към предложението. Последната дума ще има новият шеф на американския производител Джим Хакет.

Заради липсата на финанси Lucid Motors прекрати строителството на завода си в Аризона. До момента компанията е показала само един завършен електромобил - лифтбека Air. Моделът ще се предлага с два вида акумулатори – със 100 и 130 кВт/ч, като с по-мощния пробегът е 643 км/ч.

Задвижването на Lucid Air става с два електромотора – по един на всяка ос, като сумарната им мощност е 1000 к.с. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 2,5 секунди. Очаква се серийният модел да излезе на пазара през 2018 г., като цената му ще варира между 65 000 и 100 000 долара

Снимка: Lucid Motors

Тагове: ford lucid air
0 от 500
  • #3
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Счети ( преди 6 години )
    Тесла получава косвени субсидии в размер на милиарди, от най-различни правителства. Те са под формата на разнообразни данъчни облекчения, отстъпки при покупка, безплатно ползване на мостове и магистрали, безплатно паркиране и други.
  • #2
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Хайде бе ( преди 6 години )
    Къде пише че Тесла са получили милиарди?Форд са получили $6 милиарда, а GM са коствали на държавата $11 милиарда.Цветан Цветанов и Делян Пеевски откраднаха от България над 2 милиарда лева за отрицателно време, а на теб Тесла са ти виновни
  • #1
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тия вече фалираха, е правителството не им е дали явно няколко милиарда като на Тесла, нищо въпреки милиардите от правителството и Тесла скоро ще ги последват.