IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lexus се сбогува с един от най-старите си модели

Седанът GS получи прощална версия при пенсионирането си

Август 2020 година ще стане последният месец в историята на седана GS, след като японският производител Lexus реши да остави на пазара само по-популярния модел ES. Компанията ще се сбогува с GS със специална модификация Eternal Touring. При нея цените в Япония ще стартират от 7,1 млн. йени (65 900 щатски долара).


Lexus GS Eternal Touring


Версията Eternal Touring получава нови елементи по каросерията, които да взети от спортния GS F. Автомобилът ще има увеличена решетка на радиатора, заден спойлер и 19-цолови джанти. Освен това, за седана са предвидени адаптивни светодиодни фарове и система за наблюдение на слепите зони.

Интериорът на прощалната модификация също включва някои елементи от спортната версия GS F. Салонът е направен от кожа и алкантара, като има и карбонови детайли. Специалната серия Eternal Touring ще се предлага за моделите GS300 и GS350, а също така и за хибридните версии.

Още снимки - вижте в галерията:

Първото поколение на Lexus GS се появи през 1993 г., като оттогава това е един от най-популярните модели на марката. Настоящата генерация излезе през 2011 г., а продажбите на последните GS стартират през юни.

Снимки: Lexus

0 от 500