IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model S или Porsche Taycan? Най-после истинско сравнение

Качеството и управлението са по-добри при германците, Tesla печели с цена, пространство и багажник

Това са два модела, които дори не се предлагат официално в България. Да не говорим, че при цена на по-евтиния от двата, надхвърляща 135 средни работни заплати у нас, едва ли можем да очакваме да станат масови.
Но въпреки това двубоят между Tesla Model S и Porsche Taycan е един от най-интригуващите в съвременния автомобилен свят, и даже според мнозина може да се окаже решаващият за бъдещето на автомобила.
Журналистите от американското издание Car & Driver са сред първите, получили шанс да сравнят пълноценно двата модела. Ето какво откриват те.



 

 

 

 

 

0 от 500
  • #19
    3 rate up comment 1 rate down comment
    1 ( преди 3 години )
    до 17Не слагат "турски имена". Макан е с Индонезийски корени, Кайен идва от пипера, който не е турска подправка, Кайман е ясно какво е. Тайкан дори не е една дума и съществува в целия ориенталски свят.
  • #18
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Кажи на приятеля си, че Никола Тесла е хърватин!
  • #17
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Краварския вой ( преди 3 години )
    Нека започне сегааааааааааа!хахахаххаахаг
  • #16
    5 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
  • #15
    13 rate up comment 3 rate down comment
    1 ( преди 3 години )
    С други думи, Порше мачка ТеслАта във това с което най-много се пънеха - пъръформънса и електрическата система. Порше е истински спортен автомобил, а ТеслАта е книжен тигър. Айде, ТеслАта обратно в гьола с масовите автомобили, където скоро ще стане гъстичко.
  • #14
    10 rate up comment 3 rate down comment
    до 13 ( преди 3 години )
    Сравнение като всяко друго. Никой разумен човек не очаква Порше да печели точки от багажник или място на втория ред. Има други коли с такива достойнства...Самият факт, че американците обявиха абсолютно скандални данни в ЕПА теста и почти веднага Тайкана се доказа, че ги надскача с много е достатъчен да покаже, колко се стреснаха от Тесла! Да не говорим, че Тайкан го сравняваха и с Model 3P, който е най-модерния продукт на Тесла - пак същата загуба...
  • #13
    8 rate up comment 4 rate down comment
    ss ( преди 3 години )
    "хората направили обективен тест" Ха ха ха, - американци и обективен тест!! Като прочетох, кои са провели теста и всичко приключи! Краварите са по-големи националисти от германците!
  • #12
    3 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
  • #11
    13 rate up comment 4 rate down comment
    до тесла феновете ( преди 3 години )
    Двете коли са абсолютно несравними. Единствената причина Тесла да се сравнява с Тайкан е, че и двете се водят премиум ел автомобили...Тайкан превъзхожда в дизайн, материали, качество на сглобка, качество на лаково покритие, ергономия, пътно поведение (в пъти), спирачки, повтаряемост на динамични характеристики, охлаждане на батерия и тракт, ускорение до 100, 200, да не говорим 250, времена на писта и т.н. По всяка точка има безброй доказателства вече...Тесла единствено има малко повече п ...
  • #10
    7 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Тайкан е класи нагоре...