IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche ще предложи Taycan със задно предаване

Новата версия на електромобила ще струва под 100 000 долара

Само преди дни от Porsche обявиха, че не броят Tesla за свой конкурент, въпреки че сравненията между сезданите Taycan и Model S продължават. Сега от германската компания съобщават за предстоящото излизане на пазара на по-евтина версия на техния модел, чиято премиера ще се състои през 2021 г.


Porsche Taycan


Новата модификация ще бъде само със задно предаване, а батерията му ще е с по-малък капацитет, което съответно ще намали и пробега. Това ще бъде базовият вариант на Taycan, което означава, че ще е и с най-ниска цена, призна шефът на отдела за изследвания и разработки на Porsche – Михаел Щайнер.

Според информациите, Taycan със задно предаване ще струва около 95 000 щатски долара. В момента версията Taycan 4S, която е най-евтината, се продава за 105 000 долара. В Porsche се надяват, че с новият вариант на електрическия седан ще успеят да привлекат повече потенциални купувачи.


Porsche Taycan


Щайнер допълни, че заедно с подготовката на нова базова версия на своя седан, в Porsche работят и върху създаване на комби Taycan Cross Turismo. Този модел ще бъде представен до края на годината, а продажбите му ще стартират през 2021 г.

Снимки: Porsche

0 от 500
  • #3
    3 rate up comment 4 rate down comment
    nicobosch ( преди 3 години )
    Естественно ,че не могат да се доближат до Тесла!НИКОЙ НЕ МОЖЕ!Такава елементарна сглобка и отвратителни материали няма дори и при Дачия!
  • #2
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Само дето НЕконkyрентът Model S не се продава само със задно от години. Всички версии са 4x4. Чистото задно е отживелица
  • #1
    2 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Е как ще броят Тесла за конкОрент при условие, че не могат да направят нещо, което да се доближи по характеристики на Модел S. Сега пък вадят по-евтини моделис още по-осакатени данни за по-бедните комплексари, които искат да се фукат с марка, а не с това какво представлява колата.