IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

LADA задмина Alfa Romeo в Германия

През март руската марка е продала повече коли от италианската

През март пазарът на нови автомобили в Германия отчете спад с 38%, като в страната бяха продадени едва 215 119 нови автомобила. Причината е ясна – пандемията от коронавирус, която доведе до затварянето на всички автомобилни заводи в Европа и напълно блокира икономиките на континента


Lada 4x4


Оказва се, че 164 от продадените нови коли в Германия са от марката LADA, като именно руският производител е единственият, който записва ръст на продажбите. Това се случва, малко след като компанията АвтоВАЗ обяви, че няма да развие експорта си в Европа.

Още по-любопитното е, че в Германия март руската компания е продала повече нови автомобили Alfa Romeo, чийто резултат е 151 бройки. На италианската компания не помагат и излизането на пазара на новите Giulia и Stelviо.

От руските модели с най-голяма популярност на германския пазар се ползва LADA 4X4 – 124 продажби. Другите два предлагани автомобила - „Веста“ и „Гранта“, съответно отчитат 28 и 12 реализирани бройки.

Снимка: Carsweek

0 от 500
  • #17
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Смятай Алфа колко са зле и накъде отиват нещата щом са продали 151 автомобила до сега. Интересно в световен мащаб колко продават и изобщо, могат ли да излязат на нула, след похарчените пари за разработки и т. Н.
  • #16
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Класика ( преди 3 години )
    Лада Нива погреба всички джипки които отидоха за скрап и ги забравихме и е много по полезна от новия актуален скрап наблъскан с никому ненужна и безмислена електроника. Затова вече 40г. Тя е търсена,купувана и вместо да я забравят, всеки нов излезнал паркетник иска да се сравни с нея! За бога нали е стара,защо всички се сравняват с нея?! Та тя е отпреди да се родите!Защото съвършенството не търпи промяна! Затова! И днешния скрап ще го забравим,ще дойде нов,още по зле и ще го забравим бързо!
  • #15
    5 rate up comment 2 rate down comment
    SvenVath ( преди 3 години )
    Сравни им първо цените ***, преди да пишеш глупости!Да ти пикам на статията!
  • #14
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Т-34 ( преди 3 години )
    Всеки ден глупости. Напишете колко лади се продават по света и колко алфи. В България какво е съотношението ?
  • #13
    5 rate up comment 8 rate down comment
    V-1 ( преди 3 години )
    Заглавието казва всичко за Алфа... :))))
  • #12
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Ниикола ( преди 3 години )
    То си е комедия 168 срещу 286 000 явно толкоз са наивниците Немци или търсачи на ретро машини мазухисти
  • #11
    13 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Бате, само пропаганда ти е в главата... Ти видя ли за какви бройки стави въпрос? 164 срещу 151 при пазар от 215 119. ова ли ти е пропагандата? Айде моля ти се! Но, цифрите са си цифри. Лада задминава Алфа Ромео, къдео и да виждаш намеса на Путин и хибридна война
  • #10
    9 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Хюндай продават повече от Ауди в САЩ. НОВИНА!
  • #9
    13 rate up comment 9 rate down comment
    Анести ( преди 3 години )
    Чиста пропаганда. Пуснати без пари последни бройки защото не отговарят на екологията. Лада 4х4 повече няма да се продава.
  • #8
    14 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Новина, Фиат Пунто задмина ФВ по продажби в Италия.