IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Властите в Китай дават пари при покупка на автомобил

Държавната помощ за клиентите е в размер на 1400 долара

Китай постепенно се възстановява от коронавируса, като дори в провинция Ухан, където избухна заразата, заводът на PSA Group започна работа. Въпреки това, потребителското търсене на нови автомобили пада.


Китай нови коли


В обичайните години по това време в Китай се продават по 6 млн. нови коли на месец. Сега обаче продажбите са паднали до 3,7 млн. бройки. Затова и властите предприемат мерки, за да помогнат на автомобилния пазар да си стъпи на краката след епидемията, съобщава CNN.

Една от тези мерки субсидия в размер на 1400 долара, която действа в повече от 12 провинции и големи градове. Те важат за всички купувачи на нови автомобили. Освен това, властите обявиха продължаване с две години на данъчните облекчения и субсидиите за всички компании, които си купуват хибридни модели и електромобили. През март обаче са продадени само 53 000 коли, което е с 53% по-малко от същия месец на 2019 г.

Като цяло продажбите на автомобили в Китай са спаднали с 42% през първата четвърт на годината в сравнение със същия период на 2019 г. Това показват данните на Китайската асоциация на автомобилните производители (CAAM). През февруари спадът е със 79% - до 310 000 бройки, докато през март резултатът е 1,43 млн. продажби (с 43% по-малко от март 2019).

В Китай се надяват, че търсенето ще се върна на старите си нива след отварянето на училищата. Според доклад на Китайската асоциация на пътническите автомобили (CPCA), едно от основните приложения на колите в страната е возенето на децата на училище.

Снимка: Auto.Mail

0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Зелен ( преди 4 години )
    Да живей екологията и намалянето на СО2 емисиите!
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Министър ( преди 4 години )
    Усвояваме, докато си стоите вкъщи усвояваме. Най-благата работа са публичните средства. Ако не си платиш данък/осигуровки, *** глава, ама после какво става с всяко левче - няма как да знаеш, брат. За ко мислиш всеки се натиска на обществени поръчки. Бачкай, Плащай и Гласувай - за друго не ставаш!
  • #1
    6 rate up comment 1 rate down comment
    .. ( преди 4 години )
    То и нас така, дават пари за нова кола, че даже и за жилище.Вярно, само на определени, но дават много повече от 1400 долара.ЮИ друго е вярно, леко са "усвоени" тезипари, но ... в крайна сметка нали дават? Виждате ли, пак сме по-добри от китайците....!