IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec

Китай се отказва от екостандартите заради кризата?

Правителството ще разхлаби изискванията, за да облекчи автомобилните компании и дилъри

Китайското правителство най-вероятно ще разхлаби стандартите за вредни емисии на автомобилите, за да облекчи производителите и да се бори с безпрецедентния спад на местния автомобилен пазар, който е най-големият в света.


ауспух, емисии

От това лято в Китай трябваше да влязат в сила стандартите, които европейците спазват още от 2014 насам, но сега това почти сигурно ще се отложи

Според източници на Bloomberg въпросът е обсъждан на най-високо ниво и по всяка вероятност ще се стигне до отмяна на новите тавани, които трябваше да влязат в сила от 1 юли. Сега се мисли дали да не се отменят временно и част от досегашните изисквания.

Много правителства по света вероятно ще бъдат изкушени да пожертват дългосрочните си екологични цели, за да спасят икономиките си от предизвиканата от коронавируса криза. Eвропейският съюз, който налага най-строгите екологични стандарти в света, за момента обаче не е дал признаци дори да обмисля подобни идеи.

Икономисти на Goldman Sachs Group изчислиха, че китайската икономика ще се свие поне 9% през първата четвърт на годината. "Производителите и автомобилните дилъри са под небивало напрежение и е необходимо законодателите да отхлабят екологичните изисквания, за да спасят индустрията", казва Куй Дъншу, генерален секретар на браншовата организация на автомобилните търговци. "Особено важно е за дилърите, които са изправени пред банкрут".


Китай, пазар, автомобили

Много дилъри в Китай са с гигантски складови наличности заради модели, които не покриват новите изисквания, и заради сгромолясването на продажбите покрай коронавируса

Отлагане на новите правила ще даде повече време на производителите и дилърите да разпродадат по-стари модели, които не покриват най-високите стандарти. Заради такива модели повечето дилъри имат огромни наличности на склад.

За отбелязване е, че новият пакет екологични мерки в Китай приблизително съответства на онези, които са в сила в Eвропа още от 2014 насам.


 

0 от 500
 • #8
  2 rate up comment 5 rate down comment
  Д-р Исня ( преди 5 месеца )
  Мислим си, че природата тaшaк си прави, а тя е сериозна. Следващият ще е със 100 процента смъртност и като останат 5 процента от населението, ще започнат да мислят. Дотогава удри уйно!
 • #7
  3 rate up comment 5 rate down comment
  анонимен ( преди 5 месеца )
  Чао чао на електрическите брички. Европа 100% също ще облекчи нормите и ще се пооткаже от зелените сделки. Пак ще си караме V8-ци като американците. А и с тая цена на петрола. То може и това да беше целта да потопят екоталибаните.
 • #6
  2 rate up comment 0 rate down comment
  анонимен ( преди 5 месеца )
  ""За отбелязване е, че новият пакет екологични мерки в Китай приблизително съответства на онези, които са в сила в Eвропа още от 2014""" Смятай.
 • #5
  4 rate up comment 3 rate down comment
  Разхлабвайте, разхла ( преди 5 месеца )
  Заради вас сме в тая ситуация. Сега искате да яхнете сринатата световна икономика. Блокирахте един град и се оправихте, ние блокираме цели държави. Излязохте сухи от водата. Сега пак ще се юрнете да се плодите и да издевателствате над природата.
 • #4
  4 rate up comment 9 rate down comment
  анонимен ( преди 5 месеца )
  китай е троянския кон построен по поръчка на америка в двора на европа измислиха един медиен вирус пуснаха го в обръщение
 • #3
  8 rate up comment 4 rate down comment
  Дръпнати очички ( преди 5 месеца )
  Гасене на огъня с бензин умномпо китайски.
 • #2
  3 rate up comment 0 rate down comment
  Факт! ( преди 5 месеца )
 • #1
  4 rate up comment 9 rate down comment
  НеГретов ( преди 5 месеца )
  Добър предтекст да коригират грешка от преди 6 години.