IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първият турски електромобил получи патент в ЕС

Очаква се серийното производство на кросоувъра да започне през 2022 година

В понеделник турската компания TOGG обяви, че Службата за интелектуална собственост на ЕС е приела заявление за регистрация на дизайна на електрическия кросоувър C-SUV. Същата заявка в патентните ведомства в САЩ, Индия, Китай, Япония и Южна Корея все още очакват одобрение, съобщи Анадолската агенция.


C-SUV


TOGG ще произвежда пет различни модела - кросоувър, седан, хечбек, както и кросоувър и миниван от B-сегмента. Всички те ще бъдат изградени на нова оригинална платформа. Очаква се серийното производство на C-SUV да започне през 2022 година. След кросоувъра ще бъде пуснат и седанът. Прототипи на моделите бяха представени от президента Реджеп Ердоган на 27 декември миналата година. Тогава бе обявено, че когато първият турски електромобил слезе от поточната линия, в страната вече ще има готова инфраструктура за зареждането му. В производството TOGG е инвестирала около 22 милиарда турски лири (около 3 милиарда евро).

Още снимки - в галерията:

За техническите характеристики на C-SUV се знае малко. Посочено бе, че автомобилът ще може да измине 300 или 500 километра (в зависимост от конфигурацията), а зареждането на 80% от батерията да става за по-малко от 30 минути. Ще се предлагат два варианта на задвижване - задно с един електромотор с мощност 200 к.с. и 4х4 с два. Версията с мощност 400 конски сили ще ускорява до 100 км/ч за 4,8 секунди, а тази със задно задвижване - за 7,6 секунди.

0 от 500