IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fiat се връща към корените си

Компанията ще предложи приемник на Punto, както и нов Freemont

Моделната гама на Fiat започва да се връща към корените си, като в нейната основа е имиджовият 500, който при смяната на генерациите получи и електрическа версия. Сега компанията готви излизането на нови Tipo и Panda, както и приемник на кросоувъра Freemont.


Fiat Punto


Преди това обаче, италианският концерн ще се завърне в сегмент B, където ще предложи нов модел. Той ще бъде по-евтин от Fiat 500 и ще се превърне в приемник на спрения от производство хечбек Punto, разкрива пред агенция Passione Auto Italiane Оливие Франсуа, президент на корпорацията.

Той отказа да разкрие подробности за автомобила, но подчерта, че с него Fiat се завръща към корените си, като този модел ще отговаря на ДНК-то на бранда. И допълни, че инженерите на концерна работят върху цяло семейство, за което не е задължително да получи познатите от историята имена - като Panda, например.

„Тези автомобили ще бъдат доста интересно предложение, особено в котекста на развиващите се електрически превозни средства на Fiat”, коментира Франсус. И добави, че производителят готви сериозно настъпление в сегментите C и D, като работи над модел с дължина от 4,5 до 4,6 метра.

„В средносрочна перспектива ще предложи напълно нов асортимент, който ще ни даде възможност да заемем най-важните ниши на автомобилната индустрия“, допълни шефът на Fiat.

Снимка: Formula Passion

0 от 500