IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lexus обнови конкурента на BMW Серия 8

Купето LC е станало по-леко, по-спортно и вече се погажда с Apple и Android

Японският премиум бранд Lexus представи обновения версия на модела LC за 2020 година. Купето е конкурент на машини като Серия 8 на BMW, но миналата година се представи доста по-слабо от баварския модел.


Lexus LC 2021


Обновленията в LC включват преработка на окачването, така че то да е малко по-твърдо и спортно, както и доста ъпдейти на интериора и в частност на информационната система.

Във външния дизайн промените не са много, но пък за сметка на това има два нови цвята, и нов дизайн за алуминиевите джанти.

Раменете на окачването вече са алуминиеви, с цел да се понижи теглото. По същата причина стабилизиращите щанги са вече кухи, а пружините са от специална сплав и са по-тънки. Това спестява общо десетина килограма.


Lexus LC 2021


От Lexus уверяват, че са подобрили преживяването зад волана и с някои софтуерни проверки. Системата за векторно разпределение на въртящия момент, наречена тук Active Cornering Assist, активира спирачките на вътрешното колело в завой, за да подобри сцеплението. Пренастроени са адаптивното усилване на волана и завиващите задни колела.


Lexus LC 2021


LC се предлага с два двигателя, както и досега: като хибрид с 3.5-литров V6 и 350 коня максимална мощност, и с петлитров V8 и 465 коня. По-мощният вариант е куплиран с 10-степенен автоматик, чиито предавателни числа са леко променени в новата версия. Хибридът ползва планетарен безстепенен автоматик с два електромотора, който може да имитира смяна на предавките. Освен това хибридната версия може да се движи само на ток до 120 км/ч.

Другата видима промяна е вътре, където 10.3-инчовата мултимедия вече може да се свързва с Apple CarPlay и Android Auto. Предлагат се и две допълнителни разцветки за интериора.

Още снимки на обновения LC вижте в галерията:


0 от 500
  • #12
    4 rate up comment 10 rate down comment
    Друг анонимен ( преди 4 години )
    ...и по-бавната с много по-малък набор от двигатели и доста изостанъл инфотеймънт! Единственото на Лексуса е изработката и чуството за лукс, но на тази територия царят се казва Мерцедес.
  • #11
    10 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Отвън Лексуса може да се приеме по различен начин според вкусовете, но вътре е невероятен и две мнения по въпроса не може да има, освен, ако не си зле с очите.
  • #10
    12 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Лексуса е по-здравата кола, с по-тихите двигатели, по-стойностната кола като цяла. и по-баровската естествено. БМВ е по-достъпната кола.
  • #9
    9 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ти нещо не си в час. Цената на Lexus LC започва с 10 000 Евро повече от БМВ 8. Така че репликата ми е много точна.
  • #8
    13 rate up comment 6 rate down comment
    112 ( преди 4 години )
    Как може Лексуса да го сравняват с онова недоносче ...
  • #7
    0 rate up comment 7 rate down comment
    #3 ( преди 4 години )
    ти ми оправи настроението :D никога недей да си пиеш хапчетата
  • #6
    3 rate up comment 10 rate down comment
    лакмуса ... ( преди 4 години )
    върви при краварите и тези които не разбират от коли! Само с WOW кола не се прави.!
  • #5
    16 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ами Лексуса е като стрела или космически кораб,а бмвето прилича на стара 5-ца.
  • #4
    11 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Стига да погледнеш това,че McDonald's продава повече от Мишлен ресторантите.
  • #3
    18 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #2 Стига ти само да погледнеш който и да е тест за надеждност, удовлетвореност на клиентите, за да го установиш. А и като погледнеш снимките на двете разбираш много добре, кое е по-доброто от естетическа гл.т. Особено вътре интериора е фрапиращо по-добър при Лексус. Просто Лексуса вътре се доближава до Бентли и Ролс Ройс и е класи над БМВ. Абстрахирай се, е е Лексус, защото май се предубеден и си представи, че емблемата е на Бентли! Нямаше ли да кажеш: УАУ, невероятно е!