IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla ще получи „Стойка на гепард“

Компанията работи над нова версия на система лънч-контрол

Компанията Tesla работи над нова версия на система за „лънч-контрол“, в който фигурира функцията Cheetah Stance („Стойка на гепард“).  Ако се съди по описанието, адаптивного окачване на електромобила ще намалява пътния просвет на предна ос, за да намали количеството на постъпващия под дъното въздух и съответно подемната сила.


Tesla Model S


По данни на изданиео Electrek, новата функция ще се предлага за лифтбека Tesla Model S и кросоувъра Model X от серията Raven, който са оборудвани с окачване Smart Adaptive Air Suspension. При активиране на режим Cheetah Stance електрониката ще намалява предното окачване и ще променя твърдостта на амортисьорите за подобряване на сцеплението с пътя и за намаляване на подемната сила. Името се обяснява с това, че профилът на автомобила ще прилича на гепард, който се готви за скок.

В момента инженерите на Tesla работят и над нов силов агрегат, който засега е известен като Plaid. По предварителна информация, системата ще включва 3 електромотора, като съвкупната им мощност ще превишава 772 к.с. и 931 Нм. Предполата се, че с „Plaid powertrain“ ще бъдат оборудвани Model S, Model X и таргата Roadster. За Model 3 и Model Y новата система не се предвижда.

Снимка: Tesla

0 от 500