IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Автомобили, които производителите им не обичат

Световните автомобилни гиганти продават тези модели само в развиващите се страни

Това са достъпни като стойност автомобили, които техните производители предлагат само на определени пазари. Печалбата от тях не е толкова голяма, защото те са предназначени именно за държави с по-нисък стандарт на населението. Съответно, и оборудването им не толкова богато. Което също намалява печалбата на големите автомобилни компании по света. И те нямат особена изгода от производството им.

В същото време, някои от тези модели вероятно биха има успех на пазари като българския, например. И причината е именно в тяхната сравнително ниска цена, която би ги направила привлекателна за нови клиенти.

Снимки: Производителите

0 от 500
  • #11
    7 rate up comment 4 rate down comment
    пенчо ( преди 3 години )
    Като им знам на VW номерата този т.нар. "Gol" вярвам е гол като пушка и дори болтовете на стоманените джанти с които най-вероятно го продават се водят "опция", може и волана и скоростния лост да са опция. Иначе идеята за "опоскана" но евтина алтернатива на Голф никак не е зле. И тази цена от 15 000 лв. за автомобил с нормален 1,6 бензинов двигател е направо супер. Обаче надали, тук е Европа брат, Голфа тук се продава за 35-45 К, алчни п****си!
  • #10
    10 rate up comment 2 rate down comment
    apollo11 ( преди 3 години )
    Кво сте се заяли за марката...Колата трее може да те закара(и върне) до всяка точка в света която си си харесал..Това е! *** коя колко струва и какъв имидж дава, все има 4 гуми и кормило!Аре ся!! Капризи!П.с.Важното е климатик да има, че времето е сбъркано вече...
  • #9
    7 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    #7 Колкото Дачийте, които уж продаваш са правени в Пакистан, толкова и Сузукито! Произведено в Унгария за твое сведение. А мотопародии са това, което продаваш.
  • #8
    6 rate up comment 7 rate down comment
    коронавирусов ( преди 3 години )
    Че с какво дачия е по добра от показаните малолитражки-еднодневки... карам трета подред СЛУЖЕБНА дачия и знам много добре за какво говоря. Като навъртял над 150.000 км в дачии недоумявам защо някой НОРМАЛЕН би си купил такова чудо за личен автомобил.
  • #7
    8 rate up comment 9 rate down comment
    grozdanov ( преди 3 години )
    Мистър 6, работя в най-големият дилър на рено-дачиа в Дания.Продаваме яко Дачия,Дания не е бантустан,така се пише, а в Германия Дачия се продава още повече.А на колегата по долу, сузуки алто е далече от автомобилите, това е мотопародия, произведена в Пакистан.
  • #6
    10 rate up comment 8 rate down comment
    Факт!-тически ... ( преди 3 години )
    100% от продукцията на рено и дачия се продават основно в бандустаните! То и там се произвеждат.
  • #5
    12 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    #4 Нищо не им обяснявай! Нали хората в сервизите са хора и те трябва хляб да ядат...
  • #4
    24 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Каквото и да обясняват онези с 10 годишните мерцедеси и бмв-та няма по-хубава екстра от това с години да не вдигаш предния капак освен за да налееш течност за чистачки
  • #3
    19 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Преди 6 г купих на жената Сузуки Алто. Прекрасен градски автомобил. Взех го нов за 6 000 евро средно ниво на оборудване 1.0 мотор 68 к.с. 3 цил. Бензина го мирише. Градско пада под 5/100, а извън града под 4/100 при 80-90 км/ч, а при 60-70 км/ч на 5-та разхода е 3,3/100. За 6 г. и 110 000 км само консумативи са сменяни и нищо по колата до този момент не е сменяно извън консумативите. Не съм очаквал, че толкова евтин автомобил, може да е така икономичен и здрав. Жената иска пак Сузуки да и взема.
  • #2
    2 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Или за същите пари да си вземе някой 3-5 годишен "български" Опел, Шкода и т.н. които ще го слушат без проблеми едни 5-7 години.