IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen: Кризата ще приключи до лятото

Обществото и икономиката няма да издържат сегашните мерки още дълго, смята Юрген Щакман

Кризата с коронавируса ще приключи до лятото и пазарът на автомобили ще се възстанови, прогнозира Юрген Щакман, шефът на Volkswagen по продажбите и маркетинга, в интервю за "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг". Най-големият производител в Европа бе принуден да затвори временно заводите си заради епидемията, а по предварителни данни продажбите на нови автомобили през март ще отчетат катастрофален спад.


Юрген Щакман, Volkswagen, шеф

Според Юрген Щакман най-вероятно човечеството ще трябва да се приспособи да живее с вируса

"Очакваме Германия да се върне към нормалното през ляото", казва Щакман. Той признава, че не вярва вирусът да изчезне напълно толкова бързо, но предвижда разхлабване на сегашните мерки срещу него. "Затварянето и замирането на всичко не може да продължи и след лятото. Обществото и икономиката не биха могли да го понесат".

Маркетинговият шеф на Volkswagen Group предупреждава, че на човечеството вероятно ще му се наложи да се приспособи и да живее с вируса.


Volkswagen, производство, емблеми

Германската група затвори повечето си производства заради пандемията

Основанията за оптимизъм идват от Китай, където пазарът вече започва да показва признаци за съживяване, твърди Щакман. Според него един от основните изводи от настоящата ситуация е, че "трябва да инвестираме повече в електронна търговия". VW вече стартира доста инициативи в тази посока, насочени към стимулиране на онлайн продажбите на автомобили. Сега усилията ще бъдат удвоени, обещава Юрген Щакман.


 

0 от 500