IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Холандци направиха Porsche Boxster Shooting Brake

В проекта са използвани няколко модела на германската марка

Холандци направиха Porsche Boxster Shooting Brake

Ентусиастите обичат категорията Shooting Brake, защото съчетава предимствата на спортно купе и практично комби. Група холандски студенти явно разсъждават по същия начин и реши да създаде свое виждане за Shooting Brake.

Изключително странен е изборът на базовия автомобил – едно Porsche Boxster от първата генерация (986). Крайният резултат е внушителен, макар никой да не може да предположи, че това е един Boxster.

Първата идея за необичайния проект идва на колегите от The Drive. Водещ в нея е Ерик Грьонедийк де Лаат, доцент по автомобилна техника в университета Фонтис, Айндховен. Там студентите се свързват с Van Thull Development – специализирана за каросерии фирма, която помага на студентите при разработката и дизайна.

Porsche 986 Shooting Brake

Van Thull асистира на четирима студенти по време на развойния процес. Твърди се, че никой от тях не е имал опит и познания в производството на каросерии и автомобилен дизайн преди началото на проекта.

Резултатът от работата е внушителен. Много от нужните части идват от други автомобили. Предните врати и прозорците са от 996 Carrera, задните прозорци и части от линията на покрива са модел на Peugeot.

Четиримата младежи решават да направят своя Boxster модерен. Затова предницата идва от 997 Carrera. В задната част са използвани части от 991 Carrera.

Porsche 986 Shooting Brake

Това, което кара този проект да изпъква, е фактът, че студентския Shooting Brake действително ще бъде произведен в малка серия. Van Thull Development подготвя формите за покрива, за задната част, за праговете на вратите, както и за задната престилка. Пакетът за преработка на Porsche Boxster 986 Shooting Brake е планиран и скоро ще се продава.

Снимки: Van Thull Development,The Drive

Вижте още снимки в галерията:

0 от 500