IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen е готов с Arteon Shooting Brake

Новата версия излиза с фейслифта на модела

Volkswagen е готов с Arteon Shooting Brake

Компанията Volkswagen подготвя излизането на пазара на обновения Arteon, като заедно с фастбека ще се появи и версия Shooting Brake (спортно комби), каквато до момента не се предлагаше за модела. Снимки на прототип, заснет по време на тестове в близост до завода във Волфсбург, бяха публикувани от британското издание Autocar.

Автомобилът е без никакъв камуфлаж, което показва, че той е готов за серийно производство. Arteon Shooting Brake запазва ниската предна част и удълженото разстояние между двете оси, които са характерни за автомобилите от този клас. Автообилът е изграден на базата на комбито Volkswagen Passat, но ще се отличава по външния дизайн, както и по модерния интериор. В салона ще се появи нова информационна-развлекателна система, която дебютира при новото поколение на VW Golf.

Volkswagen Arteon Shooting Brake

Що се касае до двигателите, Arteon Shooting Brake ще се предлага с бензинови и дизелови мотори с обем 2,0 литра, които ще се комбинират със система за задвижване на четирите колела. На по-късен етап ще излезе и версия R, при която бензиновият агрегат EA888 ще развива 333 к.с.

Интересното е, че комбито Artoen ще е един от последните модели на Volkswagen, който няма да получи електрическа версия. Причината е, че компанията подготвя пускането на пазара на серийна версия на концептуалния модел ID.Space Vizzion, която ще представлява електрически заместник на сегашното комби Passat.

Volkswagen Arteon Shooting Brake
Снимки: Autocar

0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ми да, и после като влезеш вътре и като покараш и разбираш, че са ти продали голф с нови ламарини.
  • #3
    6 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Артеонът е всичко друго, но не и премиум. Особено сравнен с Пасат-а.
  • #2
    1 rate up comment 4 rate down comment
    иухгб ( преди 4 години )
    Най-вероятно Пасата ще бъде премахнат като модел и ще остане само Артеона.Поради тази причина го пускат и като комби.
  • #1
    8 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Нещо не схващам кой би могъл да бъде клиент на това: дори и да си фен на концерна, 1) ако искаш да возиш багаж в лека кола, си взимаш Пасат-ор, 2) ако искаш "премиум" VW, си взимаш "нормалния" Arteon и 3) ако искаш да си вириш носа пред другите и имаш cash, отиваш на Panamera... Явно не разбирам от маркетинг...