IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen пуска на пазара специалeн Arteon

Версията R-Line Edition излиза в тираж от 1000 бройки

Volkswagen пуска на пазара специалeн Arteon

Компанията Volkswagen представи нова версия на флагмана си при леките автомобили Arteon, която носи името R-Line Edition. Тя се отличава по уникалните детайли и цветови решения, като ще излезе на пазара в ограничен тираж от само 1000 бройки.

Новата версия може да бъде отличена по уникалния цвят Moonstone Grey, който се съчетава с черни елементи - покрив, корпуси на огледалата и 20-цоловите джанти. На капака набагажника е поставен малък спойлер, който също е боядисан в черно.

VW Arteon R-Line Edition

Разлики има и в салона, като клиентът може да избира между 4 различни варианта, включително такъв с кожа Nappa и 4 отопляеми седалки. Оборудването включва също приборен панел Digital Digital Cockpit с 12,3-инчов дисплей, безкабелно зарядно за смартфон, обновена навигационна система, както и двойни LED-светлини.

Версията R-Line Edition ще се предлага с два дизелови и един бензинов мотор. Дизелите са 2,0-литровия, като по-слабият е с една турбина и развива 190 к.с., а по-мощният е с две и разчита на 240 к.с. Това  същият двигател, който се предлага за Skoda Kodiaq vRS.
VW Arteon R-Line Edition


Бензиновият вариант е най-мощен, като 2,0-литровият двигател развива 270 к.с. Този агрегат е познат от VW Golf R и благодарение на него Arteon R-Line Edition е най-близо до това, което би трябвало да представлява VW Arteon R. Бензиновата версия е със задвижване на четирите колела, като и в трите случая скоростната кутия е 7-степененен автоматик.

По-мощният дизел и бензиновият модел разполагат с адаптивни амортисьори в базовото оборудване, чиито настройки се променят от селектор в салона. Както и при останалите R-модели на Volkswagen, водачът  може да деактирива системата за контрол на сцеплението.

Още снимки - вижте в галерията:

Приемането на поръчки за новата версия на Arteon ще стартират съвсем скоро, като цените започват от 43 400 евро. Това е с 1120 евро повече от сегашния R-Line.

Снимки: Volkswagen

0 от 500
  • #1
    1 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Много пари и искат на тая тенекия. А този цвят е убийствено грозен. Виждал съм го на други модели на марката, както и Шкоди. Наистина е супер грозен. Нямам идея защо хората си поръчват с такъв. Не е металик и изглежда не само грозно, но и много евтино.